Svenskkollen i Turkiska ligan

De är inte så många men det kan alltid vara kul och läsa om hur det går för de svenska spelarna i Turkiet.

Isa Bagci (Bursaspor)

Värvades inför säsongen men det har bara blivit fyra matcher i klubbens A2-lag (Reserv/Junior) där han bl.a. slåss om en plats med supertalangen Muhammet Demir. Har dock fått mer speltid på sistone och även gjort ett mål.

Labinot Harbuzi (Genclerbirligi)

Är den av svenska spelarna som går bäst just nu. 13 matcher och 2 mål har det blivit för Harbuzi. Har även dragit på sig ett gult kort. Har tränarens förtroende och gjorde även bra insatser mot de tre storklubbarna Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray. Missade ett par matcher pga av skada.

Sinan Ayranci (Genclerbirligi)

Sinan Ayranci har i stort sett gått skadad under hela säsongen och inte fått någon speltid alls, varken i A-laget eller juniorlaget. Har kontrakt fram till 2013.

Tobias Linderoth (Galatasaray)

Den skadeförföljda mittfältaren har inte haft det lätt under sin karriär i Galatasaray. Sex matcher i Turkiet har det blivit den här säsongen. Sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren och det ska nog mycket till om Galatasaray förlänger den.

Erkan Zengin (Besiktas)

Erkan Zengin har inte fått spela något den här säsongen. Det blev fyra matcher ifjol. Får som bäst sitta på bänken. Har ett kontrakt till sommaren 2011.

Jag har väl inte glömt bort någon?

*********************************************************************************************************

Kan för övrigt även rapportera om de två fd Malmöspelarna Jimmy Dixon och Gabriel som spelar i Manisaspor. Jimmy Dixon har spelat 10 matcher så här långt men drog på sig rött kort i matchen mot Antalyaspor och fick då även flera matchers avstängning medan Gabriel är spelklar för sin nya klubb först i Januari.

 • Glömde Bänknötar Erkan i BJK, som knappt får sitta på bänken. Har hört att dennes största framgång är att han kompis med Serdar Ökan. Enligt Milliyet är båda i Sverige under juluppehållet…

  • ilprofessore

   Kom på det senare, tack, har uppdaterat nu. =)

   Värvningen av Erkan Zengin till BJK måste vara en av de konstigaste. Okej, han kosta inte mycket, men pengarna kunde väl använts till något annat?

   Fick chansen ett par gånger ifjol men den här säsongen har det inte hänt något trots att BJK stundtals inte spelat bra.

   Han får ju inte ens spela med A2 laget? Är det inte så att äldre spelare får också spela där?

 • Han är för gammal för A2 laget, max 88or får spela där denna säsong.

  • ilprofessore

   Ok trodde att äldre spelare också fick chansen med de nya reglerna.