• Ska bli intressant att se vilka spelare som får lämna truppen, eller har dem tänkt att hålla kvar alla spelare?

  Kolla länken för truppstorlek
  http://www.ligtv.com.tr/TakimKadro.aspx?t=12

  • ilprofessore

   Spelare som Jaba, Erich Brabec och ett par till har ju redan lämnat klubben och desto fler är transfer listade läste jag någonstans. Men visst håller jag med dig om att de har en alltför stor trupp. De har ju bl.a. använt över 30 spelare den här säsongen, vilket måste vara någon form av rekord.

   Det ska bli intressant att se vad de är spelarna kan tillföra klubben. Men jag ser ett kaos liknande situation i föreningen om det skulle misslyckas. Tränaren Roger Lemerre har ju bara ett halvårskontrakt.

   • Dock ser jag inte detta som ett kaos, snarare en omstrukturering. Många av spelarna kommer från Ankaraspor på grund av att dem blev straffade på grund av Gökceks övertagande av Ankaragucu. Var ju ett sätt att rädda många spelare från att förlora ett halvår liksom.

    Men med tanke på att man nu har en hel del rutin genom Geremi, Rothen och Vasell, samtidigt som man fick in lite spetskompetens med Sapara, så bygger man nu för att styra upp det hela och ibland innebär det kortsiktig satsning samtidigt som man siktar långt.

    Lemerre kan mycket väl vara en tränare som styr upp då han har tonvis med meriter från både Landslagsnivå och kaosnivå i afrika. Där av tror jag att Ankaragucu kommer att börja klättra och om man fortsätter att spendera i sommar kommer man att kunna bli en toppkonkurrent, då man har pengarna för det.

   • ilprofessore

    Så är det ju och det hade bara varit positivt för turkisk fotboll om Ankaragücü hade lyckats med det.

    Vad jag tänkte på var om trots allt den här säsongen skulle inte alls gå bra och Roger Lemerre inte fortsätter som tränare efter sommaren. Om laget t.ex. åker ut (vilket jag tror inte kommer att hända) så hade det nog uppstått kaosliknande situation i klubben.

    Men självklart hoppas man på det omvända eftersom dessa spelare som klubben har värvat är inga dussinlirare. Speciellt en som Sapara kan vara ett utropstecken under vårsäsongen.

 • ilprofessore

  Jaba har för övrigt gått till FC Baku, klubben som Bülent Korkmaz är tränare i.