Fenerbahce vann säsongens första derby

Vänskapsmatch mellan Fenerbahce och Galatasaray.

Jo, man kan nog säga så men detta var långt ifrån en vanlig vänskapsmatch.

Precis som Feners lagkapten Alex de Souza sa innan matchen så finns det ingen vänskap mellan Fenerbahce och Galatasaray.

Detta är något som ni inte ser någon annanstans. Ett turkiskt derby inför fullsatta läktare i ett annat land?

Publiken var i extas och det smittade nog av sig på spelarna som verkligen var ordentligt laddade från första minut och korten delades ut till vänster och höger. Selcuk i Fenerbahce blev till och med utvisad.

Galatasaray öppnade matchen bäst genom en frispark utav Arda men Volkan Demirel i Fener-målet var bra med.

Men efter Selcuks utvisning i den 16:e minuten var det faktiskt Fener som var det bättre laget och skapade också flest lägen. Målet skulle också komma så småningom efter ett snyggt anfall där Kazim spelade fram bollen till Andre Santos som hade lekstuga med Ali Turan.

Efter målet fick matchen avbrytas i ett par minuter pga det kastades in bengaler på arenan. Dumt gjort, men vem kan man klandra? Första gången som många ser sina favoritlag och då kan det lätt bli fel.

Hursomhelst, innan halvleken tog slut hade Stoch det bästa läget men Ufuk var med på noterna.

I den andra halvleken var det Galatasaray som med en man mer på plan hade det mesta av bollen men lyckades trots det inte skapa allt för många målchanser. Fenerbahce visade upp ett bra försvarsspel och matchen slutade till slut med 1-0 seger till kanariefåglarna.

Bäst i matchen? I mina ögon Bekir Irtegün som gång på gång stoppade Galatasaray-anfallet. Bekir visade med kvällens match att han vill vara med och kämpa om en plats i startelvan när det börjar dra ihop sig.

 • fotbollstoken

  Som Galatasaraysupporter kan man inte vara missnöjd över denna match, vi spelar bra 90 minuter. Det som man kan reflektera över är i min mening:

  att Serkan Kurtulus inte håller den klass som man skulle kunna hoppats på, han hade inte en suck mot Kazim.

  att Ali Turan inte bör vara ytterback. Sabri var mycket bättre som ytterback och min fråga är om man inte bör använda Ali Turan i mitten istället då han inte har den fart i dagsläget och spelsinne för att vara en modern ytterback.

  att Serdar Özkan är lite feg, han var på min kant båda halvlekarna och jag måste säga att han är lite feg. Dom gånger han försökte komma förbi lyckades han många gånger, men tyvärr så stannar han upp för ofta och vågar inte ta löpningarna med eller utan boll.

  Sedan är det i min mening 2 saker som är viktiga att ta upp, GS behöver skjuta mer! På uppvärmningen visade alla att man lätt kan sätta bollar i krysset från distans, men för sjutton, skjut i match också!!!!

  Det andra är att Arda Turan verkligen har stort hjärta för Galatasaray, han kämpar springer, pratar, styr… ja han är helt outstanding på planen. Vi ska banne mig vara stolt över den grabben. Han är riktigt taggad just nu och det gäller att stötta honom hela vägen, för en sådan här Arda som vi hade idag, ja en sådan spelare får vi svårt att se igen.

  Kan som sista grej lägga till att Emre Colak har en jäkligt fin bollkontroll, mumma på den!

 • Turkiskfotboll

  Det var en riktigt bra match för att vara träningsmatch.

  Båda lagen gjorde det bra. Fener försvaret var riktigt bra tyckte jag, speciellt Bekir.

  GS kom till flera avslut. Och det där inlägget från Sabri på slutet, Arda ska bara göra mål där.

  Varför spelade Ali Turan högerback? Han var bäst som centralback i Kayseri.