Fenerbahce jagar 100 mål!

Morgondagens derby mellan Fenerbahce och Galatasaray anses av många vara världens största derby. De har tidigare mött varandra 104 gånger i ligan och 46 av dessa matcher har spelats på Kadiköy där Fenerbahces hemmaarena Sükrü Saracoglu stadion ligger.

Men att vinna på bortaplan mot Fenerbahce är inte lätt. Fråga bara Galatasaray och deras supporter. Senast Galatasaray tog en seger på bortaplan mot Fenerbahce var 1999 med 2-1. Sedan dess har laget spelat 13 bortamatcher mot Fenerbahce utan att vinna.

Sammanlagt har de alltså mötts 45 gånger på Kadiköy. Fenerbahce har vunnit 25 gånger och Galatasaray bara 9 gånger. Totalt har Fenerbahce gjort 99 mål, dvs återstår det endast ett mål från 100 mål. Ska det komma på söndagen?

En annan intressant statistik är att Fenerbahce har endast gått mållös en gång från dessa 45 matcher. Och ni som tror att matchen ska sluta mållös – Detta har bara skett en gång tidigare!