U19-landslaget kvalar till EM

Förbundskaptenen Kemal Özdes har tagit ut följande trupp: Recep Berk ELİTEZ, Gökay IRAVUL, Okan ALKAN, Berkay ÖZTUVAN (Fenerbahce) Furkan ŞEKER,Caner TURP (Besiktas), Ömer KAHVECİ (Bucaspor), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Orhan GÜLLE (Gaziantepspor), Hasan Ahmet SARI (Trabzonspor), Oğulcan GÖKÇE (Altay), Okan SALMAZ (Adanaspor), Sezer ÖZMEN (Caykur Rizespor), Erhan KARTAL (Denizlispor), Oğuzhan AZĞAR (Samsunspor), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Sekerspor), Haydar ÇEKİRDEK, Volkan ÇEKİRDEK (Hansa Rostock), Taşkın ÇALIŞ (Borussia Mönchengladbach), Engin BEKDEMİR (Porto), Ufuk ÖZBEK (1.FC Saarbrücken), Deniz MEHMET (West Ham)

52 länder är indelade i 13 grupper där de två bästa samt de två bästa treorna går vidare till nästa kvalomgång. Väl där så delas länderna in i sju grupper med fyra länder i varje. De som sedan vinner sin grupp går vidare till slutspelet i Rumänien 2011. Rumänien är direkt kvalificerad.

Turkiet har lottats in i samma grupp som Island, Wales och Kazakstan. Spelplatsen för gruppspelet är Wales och den inleds den 20:e oktober.