Galatasaray Istanbul vann mot Panellinios

GS
Galatasaray besegrade precis Grekiska Panellinios med 79 -53 i Euro Cup på hemmaplan i Abdi Ipekci Spor Salonu. Matchen visades på Eurosport och matchens lirare var i min mening Tutku Açık som satte 4 eller 5 tre poängare under matchen och var hur kylig som helst från utanför trepoängslinjen. Våra tre amerikaner Schumpert, Shipp och Rochestie levererade som vanligt och det gjorde även Rantcik som var fenomenal i både defensiven och offensiven.

Riktigt kul var det också att supportrarna hade hittat till salongen, i skuggan av fotbollen kämpar nämligen basketen för fullt och förtjänar allt stöd. Publiken imponerade på kommentatorn på Eurosport, vilket ännu en gång visar hur bra hängivenhet och brinnande intresse vi har för idrott nere i Turkiet.

Segern innebär att Galatasaray har vunnit sina tre första matchen i Euro Cup nu när serien vänder, en seger i nästa match vore riktigt bra för fortsättningen av Euro Cup.

Nyss började dessutom Besiktas match emot Asvel som du antingen kan se live på TRT eller som du kan se i efterhand på Eurosport 2. Noterbart för Besiktas del är att deras senaste match emot tyska Goettingen kommer att spelas om. Besiktas förlorade den matchen med 85-83 men på grund av omedvetet eller medvetet fiffel på klockan så blev matchtiden för kort. Det var något som BJK spelarna anmärkte när matchen spelades men som domarna inte gav gehör för, men nu har förbundet undersökt ärendet och det visade sig att BJK hade rätt och man ska nu spela om matchen.