Hjälp, vi sjunker!

Hålen i skrovet är större än vad dom någonsin har varit. Båten läcker och nu gäller det att pumpa ordentligt om vi ska överleva dessa mörka dagar. Igår var matchen då antingen Galatasaray eller Besiktas skulle tappa chansen till att hänga med i toppen och tyvärr var det Galatasaray som drog det kortaste strået och fick offra sig.

2-1 efter en match där Besiktas spelade smart och satsade på kontringar, vilket Galatasaray inte kunde stå emot, då man var för dåliga på att förvalta sina lägen. För som vanligt så gav Besiktasförsvar motståndarna en massa lägen, men Galatasaray med Pino på topp kunde inte förvalta alla målchanser.

Istället var det Holosko med Besiktas enda anfall i första halvlek som lyckades ordna en straff. Ett dåligt ingripande av Ali Turan redan i den 10:e minuten innebar 0-1 i baken efter att Guti slagit in bollen bakom Ufuk. Ali Turan bör nu inte få några mer chanser kan jag tycka. Han har inte gjort någon Galatasaraysupporter glad under sin tid i klubben och de kan ju vara dags att låta någon annan spela högerback istället.

Pino fick en hel del chanser, men han visar återigen att han inte är någon stjärna. Han hade en period med lite flyt, men utöver att skjuta bollar mot mål, har han inget speciellt att bjuda till med i Galatasaray. Vi supportrar kritiserade honom hårt under inledningen av säsongen och kritiken bör egentligen återuppstå. För han är ingen bra spelare. Man MÅSTE ge Cem Sultan och Anil Dilaver chansen. Det är där vi har potentialen och viljan. Att jämt och ständigt ge Pino eller Mehmet Batdal chansen, ja det är inte värt. Mehmet Batdal kommer in till den andra halvleken och vinner inte en nickduell, samtidigt som han inte gör något vettigt. Jo, han gör ju en sak bra och det är inlägget i 91:a minuten som Kewell nickar in i mål. Det räknar jag nästan inte som mål, då det var Cenk som stod för blundern, dock var det bra jobbat av Kewell att få så pass mycket fart i bollen.

Hagi gjorde annars ett bra byte igår och det var att låta Lorik Cana spela mittback tillsammans med Servet. Helt rätt agerat, dock så visade Baris Özbek att han inte har något i Galatasaray att göra, då han likt Batdal inte gjorde någonting vettigt efter att han kom in på planen.

Nobre kunde i andra halvlek punktera matchen med ett 2-0 mål efter att Baris låtit en BJK spelare helt ostört slå ett inlägg på Nobre som kunde sätta till huvudet.

Vad ska då Galatasaray göra nu? Supportarna vill se Polats avgång, men frågan är vem som är villig att styra upp och om denna verkligen kan styra upp klubben? Vi är på väg in i December och att värva är nyckeln för att få denna båt på rätt köl igen, men har man tiden att få till några vettiga värvningar eller blir det bara en massa floppar?

Det bästa är nog att låta Polat & Co sitta kvar året ut, för att låta dom försöka styra upp det här, för att efter säsongen, när kontraktet förhoppningsvis är säkrat gå till omval och då ordna en ny ledning som få sommaren på sig. Nu gäller det att supportrarna sjunger och stöttar spelare som visar ett jävla annama, likt Cana visade igår. Han var The Man of the Match och det är spelare som Cana vi vill se på planen.

Mitt tips till Hagi:

* Få in Caglar i 11:an

* Plocka in Berk och Onur som är ytterbackar till herrlaget, istället för Balta och Ali Turan.

* Låt Anil Dilaver eller Cem Sultan, helst båda, få chansen istället för mållösa Batdal och Pino i Baros frånvaro.