Släpp fram ungdomarna

Tränaren i Gaziantepspor, Tolunay Kafkas gav den 18-årige Orhan Gülle chansen från start när hans lag slog Fenerbahce med 2-1 igår kväll. Orhan som dagen innan hade blivit uttagen i landslaget visade klass och var riktigt duktig på mittfältet. På bänken hos Fenerbahce satt två av hans kamrater från U17-landslaget som tog sig till kvartsfinal i U17-VM förra året.

Gökay Iravul och Okan Alkan. Dessa två har tidigare under säsongen visat att de håller måttet men får ändå ingen allvarlig chans när spelare är skadade eller är i behov av vila.

Om de inte får chansen nu, när ska de någonsin få det? Kommer de ens att få det eller kommer de att hamna i kategorin förlorade talanger?

När vi ändå är inne på talanger så gjorde Fenerbahce ett stort misstag med 19-årige Özgur Cek som nu gör succé i Ankaragücü. Är Abdülkadir Kayali på väg att gå samma öde? När Abdülkadir Kayali värvades ansågs han vara en av landets största defensiva mittfältstalanger, en position som vi har stora problem med i dagens Fenerbahce. Han är just nu utlånad till Istanbul B.B. men om han inte får chansen nu när laget är som mest i behov av en defensiv mittfältare, när ska han få det?