Galatasaray är inte Turkiet

gs turkiyedirDom senaste åren har Galatasaraysupportrarna använt uttrycket ”Galatasaray Turkiyedir” som betyder att ”Galatasaray är Turkiet”, ett uttryck som man får från det att Galatasaray varit Turkietslag i Europa under flera år och lyckats vinna Super Cupen och Uefa Cupen. Men tyvärr alla GSsupportrar, som en GS supporter och Turk, menar jag på att uttrycket är pinsamt dåligt och att använda uttrycket är inget som man bör göra.

Galatasaray kommer nämligen aldrig kunna vara Turkiet, likt Fenerbache inte kommer att vara Turkiet. Däremot så kan man fundera på om inte Besiktas kan kalla sig för Turkiet. Det är faktiskt den enda klubb som en gång i tiden rakt av fått representera Turkiet i en landskamp. Där av fick man även tillåtelse att ha den Turkiskaflaggan i sitt emblem.

Turkiet är Turkiet och Galatasaray är Galatasaray. En klubb i Turkiet som inte är större än någon annan Turkiskklubb.

Istället för att hitta på uttryck baserat på det förflutna bör alla Galatasaray supportrar ta sitt förnuft till fånga och slut att snacka om gamla tider. Fotbollen är nuet och i nuet går det katastrofalt för Galatasaray. Det GS som man kunde bevittna under 90-talet var en fin era, men faktum är att Galatasaray idag är sämre än Karabük-Celik-Demir-Spor. Istället för att tjafsa om FBarna om att GS är bättre, bör ni titta i tabellen och fundera på vad ni är för slags supportrar.

Är ni en supporter som lever på minnen eller är ni en supporter som lever för nuet? Istället för att skryta om gamla titlar, ta en titt i tabellen och fundera på om ni skulle hålla på detta lag om ni missade guldet 14 år i rad? Istället för att mäta sig med andra klubbarna på gamla meriter borde man inse att vi är en klubb i ett mycket dåligt läge och att vi inte har något att skryta över. Snarare ska vi fundera på vart vi är på väg.

Det är tuffa tider för oss alla GSare, men det gäller att ta det på rätt sätt, inte att tjafsa på diverse forum över vem som är bäst eller sämst. Det är, tyvärr, uppenbart att vi är sämst just nu.

Galatasaray är ett Turkiskt lag i gungning och inte Turkiet. Man kan snarare säga att Galatasaray inte är Galatasaray, för senaste årens utveckling av Galatasaray är uppenbarligen riktigt tråkiga att bevittna. Klubben missköts, dom så kallade supportrarna skämmer ut klubben och tror att dom är större än klubben.