Inför Ankaragücü – Fenerbahce: Svår bortamatch väntar

Fenerbahce ställs imorgon mot Ankaragücü som förväntas bli en svårmatch även om Fenar har haft det lätt mot sina motståndare genom åren. På närmare 100 matcher så har ”Gücü” bara vunnit 8 gånger. Men all statistik är borträknad imorgon då det är helt andra förutsättningar.

Lagen har redan mötts en gång den här säsongen. Det var i cupen för ett par veckor sen där Ankaragücü vann med 4-2. Läge för revansch alltså.

Även om det är ingen ursäkt så kommer Fenerbahce att ställa upp med ett betydligt starkare lag den gången och egentligen räcker det med en spelare för att förändra en matchbild – Lagets viktigaste spelare, målvakten Volkan Demirel.

Volkan har under säsongen räddat flera viktiga poäng och om det ska bli seger mot Ankaragücü imorgon så är det nog nästan ett måste att han gör en bra match.

Aykut Kocaman förväntas ställa upp med samma lag som i de senaste ligamatcherna nu när alla spelare börjar komma tillbaka efter skador:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül, Diego Lugano, Joseph Yobo, Caner Erkin
Mehmet Topuz, Emre Belözoglu, Cristian Baroni, Miroslav Stoch
Alex de Souza (K), Mamadou Niang

Media spekulerar i att Issiar Dia kommer att få chansen istället för Miroslav Stoch från start men det finns ingen anledningen till det bytet. Stoch har varit bra i de senaste matcherna och det enda som saknas från hans sida är att han får göra ett mål. Skulle han göra ett mål så är jag säker på att han kommer att spela ännu bättre framöver.

I övrigt finns det inte så mycket att säga, dagens bästa tänkbara elva spelar när laget jagar sin fjärde raka seger i ligan.

En positiv sak i de senaste matcherna är att försvaret har blivit mycket bättre och bara släppt in 3 mål på de 3 senaste matcherna.

Tre spelare i Fener riskerar avstängning i nästa match vid varning: Caner, Emre och Gökhan.

Hemmalaget Ankaragücü har inte vunnit i ligan på sex matcher men har flera intressanta spelare i truppen som kan avgöra en match på egen hand. Lagets tränare är den gamle Fenerbahce-lagkaptenen Ümit Özat.

Matchen mot Ankaragücü startar 18.00 och döms av Kuddusi Müftüoglu.