Två spelare från Süper Lig har nominerats till årets ”Samba d’Or”

Två spelare från den turkiska ligan har nominerats till årets Samba d’Or (Samba Gold) som internetsidan Sambafoot Association delar ut sen två år tillbaka. Priset går till den bästa brasilianska fotbollsspelaren i Europa, ett pris som både Kaka och Luis Fabiano har vunnit tidigare.

Luis Fabiano fick priset 2009.

På nomineringslistan för bästa spelaren i Europa 2010 hittar vi två stycken spelare som håller till i den turkiska ligan. Dessa två är anfallaren Bobo från Besiktas och vänsterbacken Andre Santos från Fenerbahce. Santos som fanns med på listan redan förra året kom då på en fjortonde plats.

Röstningen som startade 1 december pågår fram till den 30: december och det är organisationen själva, fotbollsspelarna och läsarna som röstar fram vinnaren. Gå in på Sambafoot Associations hemsida och rösta du också!

Alla nominerade
Julio Cesar, Maicon, Lucio (Inter), Julio Sergio (AS Roma), Daniel Alves, Adriano (FC Barcelona), Thiago Silva, Pato, Robinho, Ronaldinho (AC Milan), David Luiz (Benfica), Alex, Ramires (Chelsea), Andre Santos (Fenerbahce), Rafael (Manchester United), Marcelo, Kaka (Real Madrid), Hernanes (Lazio), Lucas (Liverpool), Denilson (Arsenal), Douglas Costa, Fernandinho (Shakhtar Donetsk), Nene (Paris Saint Germain), Michel Bastos (Olmpique Lyon), Carlos Eduardo (Rubin Kazan), Nilmar (Villarreal), Hulk (FC Porto), Welliton (Spartak Moskova), Luis Fabiano (Sevilla FC) och Bobo (Besiktas).

Kaka (2008)