Inför Antalyaspor – Fenerbahce: En match utan större förväntan

Efter fiaskot i turkiska cupen så finns det bara en sak som gäller för Fenerbahce och det är ligaguld. En lång väg som börjar imorgon med en bortamatch mot Antalyaspor, som också passande nog avslutar träningslägret i staden.

Spelarna har tränat bra på under träningsläget och alla spelare förutom Özer Hurmaci och Ugur Boral är redo för matchen imorgon. Annat var det i början av året då flera spelare drogs med skador.

Aykut Kocaman är en pressad tränare. Efter att ha åkt ut ur turkiska cupen så blev det ”bara” 0-0 i träningsmatchen mot Samsunspor och efter den matchen så var det en grupp supportrar som skrek efter hans avgång. Men han sitter kvar på posten, än så länge. Något som kan förändras om laget inte visar bättre spel i ligan de kommande veckorna.

Första hindret på vägen mot ligaguldet är Antalyaspor och av traditionen att döma så brukar det bli jämna matcher i turistorten. På de åtta senaste matcherna i Antalya så har slutresultatet blivit 1-0.

Och att Feners borta statistik i ligan den här säsongen har varit bedrövlig gör inte saken bättre. På åtta matcher har det bara blivit tre segrar. Senast laget vann på bortaplan var den 27:e November mot Istanbul B.B. men den matchen spelades också på ”hemmaplan”.

Innan dess får vi backa tiden tillbaka till 18:e Oktober för att hitta en bortaseger för ”Sari Lacivert”. Den gången besegrades Konyaspor med 4-1.

Antalyaspor i sin tur har efter en trög start på säsongen tagit sig samman och klättrat upp till en tionde plats i ligan. Laget har bara förlorat en gång på hemmaplan den här säsongen.

Med andra ord blir det ingen lätt match för Fenerbahce imorgon, utan spelarna måste kämpa varje sekund för att få med sig ett bra resultat hem till Istanbul. Men det är ingen snack om att Fener är det bättre laget i grunden, mycket bättre och om spelarna kommer upp i sin normala nivå så ska det inte bli något annat än tre poäng. Det är dock lättare sagt än gjort.

Aykut Kocaman har tidigare under säsongen haft svårt att motivera spelarna när det har gått dåligt och det måste bli ändring på det under morgondagen då laget spelar med kniven mot strupen.

Och skulle han lyckas med den bedriften så kan det mycket väl vända för lagets del och en vinst vore också bra för självförtroendet inför nästa veckas MYCKET VIKTIGA match mot Trabzonspor på hemmaplan.

Fenerbahce har likt sin motståndare inte gjort större väsen av sig i transferfönstret som man önskat sig men nu är det som det är och då gäller det att arbeta efter de förutsättningarna. Även om många inte gillar läget så är vi fortfarande Fenerbahce-supportrar och hoppas på det bästa för både tränarna och spelarna. Och imorgon gäller det att visa varför Fenerbahce är ett bättre lag än Antalyaspor.

MOT LIGAGULD!

Aykut Kocaman förväntas ställa upp med följande lag

Volkan Demirel
Gökhan Gönül – Diego Lugano – Joseph Yobo – Andre Santos
Mehmet Topuz – Selcuk Sahin – Emre Belözoglu – Issiar Dia (Miroslav Stoch)
Alex de Souza (K) – Mamadou Niang

Nyckeln till tre poäng

Försvarsspelet måste bli mycket bättre än i de senaste matcherna. Fenerbahce har släppt in alldeles för enkla mål på sistone för att det ska bli godkänd. Skärpning krävs!

Spelare att se upp för i Antalyaspor

Brassen Tita har varit lagets bästa spelare den här säsongen. Han har ett bra skott och har gjort 6 mål på 16 matcher den här säsongen.

Starttid: 18.00
Domare: Tolga Özkalfa
Spelplats: Mardan Sports Complex
Kanal: LigTV

Kommer ni ihåg hur det gick i första mötet?
(Omgång 1: Fenerbahce 4-0 Antalyaspor)