SLUT: Besiktas 2-4 Fenerbahce

maraton.com.tr

Stor matchhjälpte blev Fenerbahces lagkapten Alex de Souza som gjorde tre mål. Han låg dessutom bakom frisparken som ledde till Necip Uysals självmål. Och nu drar han ifrån skytteligan där han har gjort 16 mål på 21 matcher.

Fenerbahce var annars det bättre laget under matchens första 25-30 minuterna medan Besiktas tog över i slutet av första halvleken och gjorde också ett psykologiskt viktigt kvitteringsmål strax innan halvtidsvilan.

I den andra fick Besiktas-spelarna extra energi och gjorde snabbt ett ledningsmål men sen förstörde den italienska mittbacken Matteo Ferrari hela festen genom att armbåga Diego Lugano. Domaren visade rött kort och Alex sköt säkert in kvitteringen från straffpunkten.

Därefter rann det bara iväg och Alex de Souza gjorde ytterligare två mål innan matchen tog slut.

En rättvist seger i mina ögon sett till antalet chanser även om Ferrari påverkade slutresultaten en hel del, då Besiktas faktiskt var igång med sitt spel efter ledningsmål och hade också ett par farliga anfall innan Fenerbahce lyckades kvittera på straffspark.

Alex har nu gjort 12 mål på 20 matcher i matcherna mot Besiktas.

0-1 Necip Uysal (självmål)
1-1 Ekrem Dag
2-1 Ibrahim Toraman
2-2 Alex de Souza (Straff)
2-3 Alex de Souza
2-4 Alex de Souza (Assist: Emre Belözoglu)