Manisaspor 1-3 Fenerbahce: Fjärde raka segern!

Fenerbahce tog idag sin fjärde raka seger i ligan efter 1-3 på bortaplan mot Manisaspor och som vanligt var det en laginsats bakom segern. Stor matchhjälte blev lagkaptenen Alex de Souza som gjorde ett mål och en målgivande passning. Dessutom gjorde ett nyförvärv sitt första mål för klubben.

Efter en mållös första halvlek fick vi se fyra mål i den andra.

Närmast ett mål i den första halvleken var Cristian i Fenerbahce som träffade ribban med ett långt skott och i hemmalaget var det Yigit Ismail Gökoglan som missade ett friläge samt Joshua Simpson som hade ett bra läge men Volkan Demirel i Fener-målet räddade.

Den andra halvleken var inte mer än tio minuter gammal innan Kahe hittade rätt på passningen från Simpson när Fenerbahce-försvaret gick bort sig. Efter målet bjöd Kahe på en härlig måldans.

Trots ett hackigt anfallsspelet kom Fenerbahce tillbaka starkt och lagkaptenen Alex de Souza lyckades kvittera på straffspark men målvakten i hemmalaget, Ilker Avcibay var nära att rädda den.

Efter kvitteringen så lyckades högerbacken Bekir Irtegün att träffa stolpen från mindre en halv meters håll. Hur han lyckades med det är fortfarande en gåta…

Apropå frilägen och otroliga missar så träffade Semih Sentürk ribban i ett läge han gör mål i 9 av 10 gånger. Se det här!

Men Semih skulle få sin revansch lite senare när han frispelade Mamadou Niang som kunde skicka in ledningsmålet.

Efter det målet så gjorde bytte Manisaspor in alla sina offensiva pjäser.

Istället var det inhopparen Issiar Dia som fick göra sitt första mål för klubben efter att ha varit på plan i ungefär en minut. Hans mål betydde 1-3 och matchen var därmed avgjort.

Inget skön spel men tre väldigt viktiga poäng. Försvarsspelet såg återigen bra ut och i anfallsspelet finns det fortfarande mycket att jobba med.

Avslutningsvis vill jag hylla både Cristian Baroni och Bekir Irtegün som gick rakt in i startelvan och gjorde mycket bra ifrån sig.

Det känns skönt att veta att det finns reserver vid sidan om. Sånt är viktigt inför fortsättningen av ligan!

Mot ligaguld!

Domarna: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Ali Saygın Ögel

Manisaspor: İlker, Ömer Aysan, Kalabane, Dixon, Ferhat, Mehmet Güven (min. 85 Manucho), Yiğit İncedemir, Simpson, Yiğit Gökoğlan (min. 66 Murat), Isaac, Kahe (min. 80 Makukula)

Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Alex (min. 90+1 İlhan), Niang (min. 88 Dia), Semih (min. 79 Gökay)

Varningar: Dk. 55 Simpson, Dk. 75 Dixon (Manisaspor), Dk. 42 Lugano, Dk. 84 Bekir (Fenerbahçe)