Besiktas har stora planer inför nästa säsong

Det är ingen hemlighet att försvarsspelet har varit Besiktas stora akilleshäl den här säsongen, speciellt efter Ersan Gülüms långtidsskada och nu erfar LigTV att klubben har stora planer inför nästa säsong där fyra spelare står på önskelistan där två stycken spelar för Chelsea just nu och enligt LigTV’s uppgifter så kommer klubben att börja förhandla med dessa spelare inom kort.

Klubben söker i första hand två försvarare samt två yttermittfältare och spelarna som står högst upp på listan sägs vara:

Ömer Toprak (Freiburg)
– Talangfull mittback som har fått de senaste åren förstörd av skador men som nu har börjat hittat tillbaka till formen igen. Det sägs att Besiktas’ tränare Tayfur Havutcu har ett speciellt öga för Ömer som fortfarande inte har bestämt sig om han vill spela för det tyska- eller turkiska landslaget. Hans kontrakt med Freiburg går ut 2012 och Transfermarkt värderar honom till 4 miljoner Euro.

José Bosingwa (Chelsea)
– Flera spelare är på väg bort från Chelsea som vill sänka ner lönekostnaderna och en av dessa kan bli Bosingwa som har spelat i klubben sen 2008. Det som talar för att Bosingwa ska dyka upp i Besiktas till nästa säsong är att klubben redan har flera portugiser i laget som kan säkert få Bosingwa att tänka om innan han bestämmer sig över sin framtid. Värderas till nästan 15 miljoner Euro av Transfermarkt.

Yuri Zhirkov (Chelsea)
– Ännu en spelare som ryktas vara på väg bort från Chelsea. Ryssens kontrakt med den engelska klubben går ut nästa sommar och han värderas till drygt 10 miljoner Euro av Transfermarkt.

Tunay Torun (Hamburg)
– Slog igenom förra säsongen men blev också skadad i slutet av samma säsong som har hållit honom borta från fotbollen under en lång tid. Gjorde comeback tidigare i vintras men har haft svårt att ta en ordinarie plats i Hamburg. Hans kontrakt går ut till sommaren och nu vill Besiktas knyta till sig yttermittfältare/anfallaren men även andra klubbar sägs vara intresserade.