Inför Manisaspor – Besiktas *Guti och Q7 spelar tillsammans igen!*

Omgång 25 av Spor Toto Süper Lig inleds ikväll där Manisaspor tar emot Besiktas på hemmaplan.

Det blir tionde gången som lagen möter varandra. I tidigare möten så har Besiktas vunnit sex gånger, Manisaspor två gånger och en gång har det slutat oavgjort. Under dessa matcher har Besiktas gjort nitton mål och släppt in nio.

I den senaste matchen lagen emellan vann Manisaspor på bortaplan med 3-2 efter mål av bl.a. Jimmy Dixon.

Besiktas letar efter formen
De svartvita har haft väldigt svårt att hitta en jämn formkurva under den första delen av vårsäsongen. Av sju matcher så har laget bara lyckats vinna två gånger. Och det är inte okej för ett stort lag som Besiktas. Och att vinna mot Manisaspor är lättare sagt än gjort.

Manisaspor har under den här säsongen besegrat Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor och Besiktas på bortaplan och det är väldigt bra gjort. Laget spelar en offensiv fotboll och det blir sällan oavgjort i deras matcher. Av tjugofyra matcher den här säsongen så har bara en match slutat oavgjort. Men bara för det blir det väl oavgjord ikväll?

Om Manisaspor vinner ikväll så tar laget förbi sig Besiktas och det är en stor anledning till att ge allt ikväll för hemmaspelarna medan Besiktas spel i ligan handlar mer om äran att göra bra ifrån sig för klubbfärgerna samt supportrarnas skull.

I Besiktas saknas Ersan Gülüm och Ismail Köybasi pga skador. Dessutom är Tomas Sivok avstängd.

I Manisaspor återvänder både Josh Simpson och Jimmy Dixon från avstängning och båda förväntas finnas med från start ikväll.

Besiktas trupp till matchen: Rüştü Reçber, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Erhan Güven, Roberto Hilbert, Matteo Ferrari, Ekrem Dağ, Mehmet Aurelio, Manuel Fernandes, Necip Uysal, Nihat Kahveci, Ricardo Quaresma, Bobo, Simao Sabrosa, Guti Hernandez, Fabian Ernst, Doğukan Pala och Hugo Almeida.

  • Guti och Ricardo Quaresma spelar återigen en match tillsammans, vilket har bara hänt två gånger under fem senaste matcherna. Dessa två betyder mycket för Besiktas spel och det syns klart och tydligt när någon saknas.
  • Vänsterbacksproblem i Besiktas. Ismail Köybasi är skadad och Ibrahim Üzülmez spelar inte längre för klubben.
  • Kan det bli så att Bernd Schuster ger chansen till unge Doğukan Pala, som fick spela i cupmatchen mot Gaziantep B.B.?
  • Rüstü Recber, Necip Uysal och Mert Nobre riskerar att missa nästa match vid en varning.

Manisaspor – Besiktas
Stadion: 19 Mayıs stadion
Klockan: 19.00
TV: Lig Tv via DigiTurkWebTV
Domare: Barış Şimşek

MANİSASPOR: İlker, Ömer Aysan, Hüseyin, Dixon, Ferhat, Y.İncedemir, Mehmet, Murat Erdoğan, Simpson, Kahe, Isaac
TRÄNARE: Hikmet Karaman

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, İ.Toraman, Ferrari, Hilbert, Aurelio, Quaresma, Necip, Guti, Simao, Bobo
TRÄNARE: Bernd Schuster