Kayserispors första hemmaförlust

 

Ligtv.com.tr

Kayserispor åkte ikväll på sin första hemmaförlust den här säsongen sedan gästerna från Manisa vunnit matchen med 2-1. Manisaspor är ett lag som tycker om att vinna på bortaplan mot topplagen och har under den här säsongen besegrat Trabzonspor, Besiktas och Galatasaray på bortaplan. Emir Kujovic spelade hela matchen för Kayserispor och hade flera bra lägen.

Manisaspor kom till spel utan flera ordinarie spelare: Jimmy Dixon, Josh Simpson, Ariza Makulula, Isaac Promise och Yiğit Gökoğlan saknades av olika anledningar.

Trots det bjöd Manisa på bra motstånd och en spelare som var duktig ikväll var högeryttern Ahmet Ilhan Özek som spelade sin första match i högsta ligan.

Kayserispor var det starkaste laget matchen igenom men det var Manisaspor som tog ledningen efter en frispark av polacken Maciej Iwański. Frisparken var i mina ögon hårt dömt och muren som Kayseri ställde upp med var under all kritik. Varför stå i muren om du inte tänker hoppa och göra allt för att stoppa bollen?

Direkt efter målet hade Emir Kujovic ett bra läge men målvakten i Manisa gjorde en bra räddning.

Under den andra halvleken satsade Kayserispor allt framåt och skapade också omgående ett par bra chanser. Emir Kujovic hade två av dessa, i första läget träffade han stolpen i ett svårt läge och i det andra stoppades han av en försvare.

Kayseri fortsatte att trycka på under resten av matchen medan Manisaspor satsade på kontringar.

I slutminuterna gjorde Kayserispor ett kvitteringsmål (trodde nog de flesta) genom Önder Turaci som tveksamt dömdes bort för offside.

Istället kunde Kahe utöka ledningen till 2-0 på sin egen stolpretur innan Marcelo Zalayeta reducerade i den 95:e minuten.

Sett till matchbilden så vore oavgjord ett rättvist resultat men det gäller som sagt att göra mål på sina chanser också.

I och med segern gick Manisaspor upp ett par placeringar till en sjunde plats medan Kayserispor är kvar på sin fjärdeplats.

Vill även passa på att kritisera vaktmästarna (grässkötarna) på Kadir Haas stadion angående gräsmattan som var i uruselt skick. Högre krav måste ställas mot lagen i högsta ligan i framtiden.

Efter matchen riktade Manisaspor-spelaren Murat Erdogan hårt kritik mot flera unga spelare i Kayserispor som sa lite mer än vad de behövde under matchens gång och syftade på en massa svordomar som inte behövde komma ut.