Livsviktig cupmatch för Galatasaray

Galatasaray planerar att göra stora förändringar i truppen inför nästa säsong men för att det ska bli en ordentlig satsning med storstjärnor från Europa så krävs det nog att laget tar sig vidare i cupspelet, som i dagsläget är den enda chansen för spel ute i Europa nästa säsong. Galatasaray, som ligger på en tionde plats i ligan just nu går mot sin sämsta säsong på väldigt länge och det ska mycket till om laget kan ta en plats i Europa nästa säsong via ligaspelet så därför är kvällens cupmatch mot Gaziantepspor extra viktig. Men det blir lättare sagt än gjort. Motståndarna har inte förlorat på elva tävlingsmatcher och är i riktigt bra form för tillfället. I laget finns också en viss Cenk Tosun, som har visat upp en strålande form den senaste tiden. Vill även höja en varningens finger för Ivelin Popov, som ligger bakom mycket av offensiven i bortalaget. I hemmalaget saknas Harry Kewell och Arda Turan pga skador. Milan Baros som har missat mycket spel den här säsongen pga skada lär återigen finnas med från start och tjecken är viktig för anfallsspelet i Galatasaray. Baros har den här säsongen gjort 8 mål på 12 matcher för klubben.

Kvällens andra kvartsfinal i turkiska cupen spelas mellan Bucaspor och Genclerbirligi där ”Gencler” vann den första matchen med 2-0.

Troliga startelvor

Stadion: TT Arena
Domare: Cüneyt Çakır

GALATASARAY: Zapata, Sabri, Cana, Servet, Çağlar, Neill, Yekta, Culio, Kazım, Stancu, Baros
TRÄNARE: Gheorghe Hagi

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Elyasa, Yalçın, Danny, İvan, Sosa, Hürriyet, Murat Ceylan, Wagner, Popov, Cenk
TRÄNARE: Tolunay Kafkas