Spelare med utgående kontrakt

Säsongen går mot sitt slut och fortfarande finns det en hel del spelare med utgående kontrakt som ännu inte har förlängt sina kontrakt med sina nuvarande klubbar och tre av de hetaste spelarna presenteras här nere.

– Ibrahima Yattara har sen han hamnade i Trabzonspor 2003 varit en av ligans bästa yttermittfältare. Har kopplats samman med flera olika klubbar de senaste åren. Förutom de tre stora i Istanbul så har det även varit snack om klubbar i både Spanien och Italien. Hans kontrakt med Trabzon går ut till sommaren och det mesta hänger nog på om laget spelar i Champions League till nästa säsong eller inte. Att han är turkisk medborgare talar också för en flytt från Trabzon, främst till någon klubb i Istanbul (Galatasaray ligger nog närmast till hands) men i slutändan så tror jag ändå att han kommer att stanna kvar. Svårt att lämna en klubb som ska spela i Champions League till hösten.

– Har ständigt varit omringad av proffsrykten men har alltid valt och stanna kvar i Fenerbahce. Men är det kanske dags att lämna moderklubben nu? Semih närmar sig 30-strecket och finns det något seriöst intresse från utlandet så tycker jag att han ska ta vara på den. Det är nu eller aldrig känns det som. Just nu känns Spanien som det hetaste alternativet för honom och visst hade det varit kul att se honom i La Liga nästa säsong?

– Brassens kontrakt med Besiktas går ut till sommaren och han har fortfarande inte förlängt den. Och det mesta talar för att han lämnar klubben i sommar. Bobo som öste in mål i höstas har efter sin skada som han drog på sig i vintras svårt att hitta målet igen. Snart är det presidentval i Sporting Lissabon och en av kandidaterna har Bobo med som tänkbara nyförvärv för att locka röster. Om han hamnar i Portugal eller inte återstår att se men jag är rätt så säker redan nu att han inte spelar i Besiktas till nästa säsong. I Turkiet nämns Galatasaray som det hetaste alternativet men han hade nog gjort bra ifrån sig i en mindre klubb som Trabzonspor eller Bursaspor också.