Svenskkollen: Stolpen stoppade Emir!

Stolpen stoppade Emir den helgen.

Vi är tillbaka med svenskkollen efter ett par veckors frånvaro.

Erkan Zengin (Eskisehirspor)22 matcher / 0 mål / 0 assist / 5 gula kort
Inledde senaste matchen på bänken men fick chansen att hoppa in under den andra halvleken när Eskisehirspor slog Bucaspor med 1-0 på hemmaplan.

Gustav Svensson (Bursaspor)17 matcher / 0 mål / 0 assist / 1 gult kort
Har åkt in- och ut ur startelvan de senaste veckorna. Har dock fått chansen från start i de två senaste ligamatcherna. I senaste matchen mot Istanbul B.B. blev han utbytt i slutet av matchen. .

Samuel Holmén (Istanbul B.B.)26 matcher / 5 mål / 2 assist / 6 gult kort
Saknades i Istanbul B.B.’s matchtrupp i den senaste matchen mot Bursaspor som slutade 1-1. Dessförinnan var han med och förde sitt lag till semifinal i turkiska cupen.

Labinot Harbuzi (Genclerbirligi) – 16 matcher / 0 mål / 0 assist / 3 gult kort
Harbuzis andra säsong i Turkiet har varit allt annat än rolig. Skador förstörde stora delar av höstsäsongen och under inledningen av vårsäsongen har han haft svårt att ta en ordinarie plats på Genclerbirligis mittfält. Satt på bänken mot Fenerbahce i den senaste ligamatchen. Harbuzi har chansen att vinna turkiska cupen i år då ”Gencler” är vidare till semifinal.

Isa Bagci (Bursaspor) 2 matcher / 0 mål / 0 assist /
Har återvänt till Bursaspor efter lånetiden i Adana Demirspor där det bara blev två matcher för hans del. Se hans spelarprofil på förbundets hemsida.

Emir Kujovic (Kayserispor) 7 match / 4 mål / 0 assist
Emir som hade gjort tre mål på två matcher innan mötet mot Manisaspor fick chansen från start och var ytterst nära att göra mål stolpen stod i vägen den gången.

Aydin Ünsal (Boluspor)
Svensk/turken från Syrianska och IFK Tumba värvades till Boluspor under vintern. Får vänta på sin debut i A-laget. Istället har det blivit speltid i A2-laget. Se hans spelarprofil på förbundets hemsida.

***

Och så har vi också ett par andra spelare i Turkiet som har spelat fotboll i Sverige…

Jimmy Dixon (Manisaspor)21 matcher / 4 mål / 0 assist / 4 gult kort
Var avstängd i den senaste ligamatchen mot Kayserispor efter fyra gula kort. Dixon är annars given i mittförsvaret hos Manisaspor där han är väldigt nyttig på fasta situationer.

Ceyhun Eris (Denizlispor) 5 matcher / 1 mål /  0 assist / 1 gula kort
– Har tagit en ordinarie plats på Denizlispors mittfält som har tappat serieledningen i Bank Asya (andra divisionen).

Statistik i Sivasspor: 17 matcher / 2 mål /  4 assist / 5 gula kort

Juan Robledo (Kasimpasa) 8 matcher / 2 mål / 0 assist / 1 gula kort
– Given i backlinjen hos bottenlaget Kasimpasa som måste börja vinna snart om laget inte vill spela i andra divisionen till nästa säsong.