Inför Besiktas – Galatasaray

 

Foto: NTVSpor.net

Imorgon är det dags för säsongens allra sista stora Istanbul-derby när Besiktas tar emot Galatasaray på hemmaplan och det var nog länge sen ett derby i Istanbul kändes så här avslaget.

Varken Besiktas eller Galatasaray har haft en säsong att hurra för.

Medan Galatasaray är på väg mot ett bottenrekord i ligan så väntar Besiktas på sin viktigaste match under säsongen, nämligen den mot Istanbul B.B. i finalen av turkiska cupen. Och det är då det ska avgöras om klubben får spela ute i Europa till nästa säsong eller inte.

Galatasaray chanser att nå Europa-spelet släcktes för flera omgångar sen och nu handlar det endast om att avsluta säsongen på bästa möjliga sett.

Rent teoretiskt sett har Besiktas fortfarande en chans att nå Europa League via ligaspelet men då krävs det att laget vinner alla sina matcher som återstår samtidigt som Gaziantepspor och Bursaspor inte tar mer än fem respektive två poäng i deras matcher.

Med tanke på att både Besiktas och Galatasaray brukar vara med och slåss om topplaceringar i ligan när säsongen går mot sitt slut så kommer morgondagens derby handla mycket om prestige och ära.

Spelare som saknas i vardera lagen:

Besiktas: Matteo Ferrari, Hugo Almeida, Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Fabian Ernst och Mert Nobre saknas pga skador samt Necip Uysal som är avstängd.

Galatasaray: Lucas Neill, Harry Kewell och Bogdan Stancu saknas pga skador medan Sabri Sarioglu är avstängd.

Förväntade startelvor

BEŞİKTAŞ: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Aurelio, Fernandes, Quaresma, Simao, Guti, Bobo

GALATASARAY: Zapata, Serkan Kurtuluş, Servet Çetin, Gökhan Zan, Insua, Ayhan Akman, Cana, Culio, Kazım Kazım, Arda Turan, Baros

***

Besiktas – Galatasaray
Tid: 18.00
Plats: Inönü stadion
Domare: Yunus Yildirim
Kanal: LigTV