Inför Fenerbahce – Bursaspor: Mot elfte raka segern…

Matchen är slutsåld och självförtroendet är på topp när Fenerbahce jagar sin elfte raka seger i morgondagens match mot Bursaspor.

Spelarna i Fenerbahce jagar även revansch för den snöpliga hemmaförlusten mot Bursaspor under förra säsongen där Fener ledde med 2-0 redan efter tjugo minuter men tappade matchen i de allra sista minuterna och föll till slut med 2-3. Den förlusten är också den senaste gången Fenerbahce förlorade en hemmamatch i ligan.

Laget har spelat 19 matcher på hemmaplan sen dess utan att förlora. Ett mäktigt facit.

Och någon förlust har Fener inte råd med i morgondagens match om det ska bli någon guldfest senare i vår för inte kommer väl Trabzonspor att tappa några poäng på hemmaplan mot Konyaspor i kvällens match?

Självförtroendet hos spelarna i Fener är på topp efter landslagsuppehållet där hela elva spelare var på olika landslagsuppdrag. Och som tur så var det ingen som åkte på någon skada som håller de borta från morgondagens match.

Två spelare som däremot kommer att missa matchen mot Bursaspor är Selcuk Sahin och Emre Belözoglu och i deras frånvaro så blir det Cristian Baroni och Özer Hurmaci som får spela på det centrala mittfältet, vilket är det bästa valet just nu.

För om vi backar tillbaka tiden två veckor så var den första halvleken mot Galatasaray under all kritik men spelet blev mycket bättre efter halvtidsvilan sen Aykut Kocaman gjort ett byte där Özer Hurmaci fick plats i mitten istället för Selcuk Sahin som fick kliva åt sidan.

Det första man tänker på när man hör Özers namn är att han ska vara en offensiv kraft som så småningom ska ersätta Alex men under den senaste tiden har Özer som har tidigare visat prov på bra kondition visat sig vara en utmärkt lagspelare istället. Han kämpar och sliter och gör livet på plan ett helvete för motståndarna.

För ska vi vara själv kritiska så har Fenerbahces offensiv inte varit bra förutom enstaka gånger under den här säsongen. Att Fener vinner beror snarare på att man är en lagmaskin utan dess like som kör över sina motståndare likt en bulldozer.

Jag vet inte vad spelarna äter dessa dagar och hur Aykut Kocamans fysträning ser ut men att den fungerar kan vi alla se på resultatet. När motståndarna har slitit sig trötta har Fenerbahce istället vuxit starkare och vänt många matcher till sin fördel under den senaste tiden.

Att man sen har haft ligans bästa individuella spelare har självklart varit till en fördel.

Alex de Souza. Vad ska man säga om honom? Han gör sin sämsta säsong i Fener spelmässigt men ligger ändå bakom så många mål, både genom att göra mål och spela fram.

Han är ljusår från sin form under Champions League 2007/2008 men är ändå på väg mot en bättre säsong i ligan.

Och just lagstyrkan samt Alex individuella spel kommer att bli segerreceptet mot Bursaspor i morgondagens match.

***

Motståndarna Bursaspor går mot ljusare tid. Tränaren Ertugrul Saglam har nyligen förlängt kontrakt med klubben och flera spelare sägs följa efter den närmsta tiden.

De regerande mästarna spelar inte alls lika bra fotboll som under förra säsongen men ligger trots det på en fin tredje plats i ligan.

Till morgondagens match måste nog lagets höja sig en aning om det ska bli några poäng mot Fener som är ruskigt svårbesegrade just nu.

Bursaspor har flera duktiga spelare där Kevin Miller är det största hotet offensivt. Skotten har börjat sin tid i Turkiet på ett bra sätt och hade kunnat göra fler mål än fyra om han bara satt sina chanser.

***

Bursaspor känns på förhand inte ofarliga men det ska mycket till om laget ska kunna rubba Fenerbahce inför fullsatta läktare under morgondagen. Inte för att laget är dåliga på något sätt utan den styrkan som Fener visar upp just nu är inget lag i Turkiet i närheten av, fråga bara Trabzonspor.

***

Aykut Kocman lär ställa upp med följande tio spelare i morgondagens startelva: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Diego Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Özer Hurmaci, Alex de Souza (K) och Mamadou Niang men vem ska spela till vänster om mittfältet? Om nu dessa spelare får chansen från start så kan varken Dia eller Stoch finnas med från start pga utländska spelarkvoten.

Blir det så att Gökay Iravul får chansen centralt med Özer på kanten? Eller blir det Caner Erkin som får spela yttermittfältare? Det hade i så fall varit intressant att se. För inte lär Aykut hoca peta Santos och spela med Caner som vänsterback?

Imorgon runt 17.00 får vi reda på hur Aykut Kocaman kommer att ställa upp med laget.

***

Lagkaptenen Alex de Souza kommer om han spelar imorgon, vilket han lär göra, spela sin 200:a ligamatch i Fenerbahce-tröjan. Han är den utländska spelaren som har spelat flest matcher för laget. En levande legend.

***

Det ryktas om att Fenerbahces supportergrupp Genc Fenerbahceliler kommer att bjuda på ett tifo utan dess like så håll utkik på läktarna innan avspark.

***

Matchen följs bäst via LigTV som du når via DIGITURK WebTV

Avspark sker klockan 18.00 och domaren heter Kuddusi Müftüoglu.