SILLY SEASON: Brasse till Galatasaray?

”Silly Season” fortsätter att pumpa ut alla tänkbara rykten. Och frågan är om den här sommaren inte kommer att vara den hetaste någonsin? Både Galatasaray- och Besiktas är revanschsugna efter en hård säsong, och speciellt Galatasaray kommer att satsa stort, det kan vi alla vara överens om medan alla möjliga namn kopplas samman med hårdsatsande Besiktas just nu. Dessutom är en turkisk anfallare på väg till utlandet samtidigt som en svensk anfallare är åter på radarn.

Johan Elmanders kontrakt med Bolton går ut i sommar och han har tidigare ryktats vara på gång till Fenerbahce. Ett rykte som tog fart häromdagen men Boltons nuvarande tränare Owen Coyle ser helst av allt att svensken stannar kvar i Bolton. Elmander har gjort 10 mål på 31 matcher i Premier League den här säsongen.

 

Den franske mittbacken Philippe Mexes’ kontrakt med Roma går ut till sommaren och nyligen bekräftades det att det inte blir någon fortsättning i klubben. Ny klubbadress kan istället bli Besiktas men även Milan sägs vara intresserade av mittbacken som missar resten av säsongen pga skada.

 

Toulouse har stora problem med målskyttet och har fortfarande inte hittat en ny målkung sen Gignac lämnade klubben i somras. Men nu kan en turk vara lösningen på problemet. Enligt franska källor är Toulouse beredda att lägga ett bud på 7 miljoner Euro för Umut Bulut. Om affären med Umut inte blir av sägs det att Semih Sentürk är ett annat alternativ.

 

Brassen Geromel, mittback i Köln är ytterligare en i raden av spelare som kopplas samman med Besiktas. Enligt hans agent Jorge Mendes som också representerar Quaresma, Simao och Hugo Almeida så kan Geromel dyka upp i Besiktas till nästa säsong. Tidigare har det även ryktats om att Real Madrid ska ha varit intresserade av honom.

 

Den 23-årige offensiva mittfältaren Sammir är en brasse som håller till i kroatiska Dynamo Zagreb där han har gjort 27 mål på 97 matcher de senaste åren. Enligt kroatiska uppgifter så är han en eftertraktad spelare och där nämns Galatasaray som en av de klubbar som följer honom. Andra klubbar är Bayern München, Werder Bremen, Stuttgart, Zenit, Rubin Kazan, Valencia och Benfica.

Arda till Atletico Madrid? Forlan till Besiktas? Enligt ”Habertürk” så är Diego Forlan ”80 % klar för Besiktas”. Forlan ska köpas loss för 7-9 miljoner Euro och få en lön på ungefär 3 miljoner Euro säsong. Han ska också ha rådfrågat Fenerbahces mittback- och sin landsman Diego Lugano om livet i Istanbul. Forlan har gjort 8 mål på 27 matcher i La Liga den här säsongen.