Trabzonspor fortsätter att vinna – Burak avgjorde mot Bursa!

Målskytten!
Målskytten!

Trabzonspor gick återigen upp på första plats när man idag slog Bursaspor med 1-0 på Hüseyin Avni Aker stadion. Matchfakta+målet och mer.

Trabzonspor som var 2a i ligan före matchen sparkades igång tog emot ligatrean Bursaspor. En match som blev en hemmavinst för Trabzonlaget och tog upp dom på en första plats.

STARTELVOR

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Burak, Selçuk, Alanzinho, Colman, Jaja, Umut

BURSASPOR: Ivankov, Ali, Ömer, İbrahim, Vederson, Volkan, Svensson ,Bekir, Ozan, Batalla, Miller

Gustav Svensson spelade från start för Bursaspor – dock spelade han inte 90 minuter utan i 80e minuten blev han utbytt mot Insua. Bursaspor tvingades redan i första halvleken till ett byte, i 40e minuten skadade sig målvakten Ivankov sig och in kom målvakten Yavuz Özkan. 5 minuter efter bytet stod det 1-0 till hemmalaget efter att Burak Yilmaz gjort målet för Trabzonspor. Bursaspor i andra halvlek gjorde taktikförändringar och även bytte in i 66e minuten Jozy Altidore mot Batalla för att satsa mer offensivt.Altidore eller Kenny Miller kunde hitta målet för Bursaspor ändå i andra halvlek. Ozan Ipek blev varnad för laget i första tillägsminuten av första halvleken.

Trabzonspor kommer med en vinst i bagaget från TT Arena och visade inga svagheter mot Bursaspor. Burak YIlmaz som spelade på mittfältet gjorde mål strax före paus – ett mål som blev matchens enda. Det räckte för Trabzonspor för att gå upp i ligaledning. Laget har nu två poäng ner till Fenerbahce.  Cale (min30) och Alanzinho (min61) drog på sig gula kort för Trabzonlaget.

Målet:

Flera höjdpunkter från matchen: