Kvalmatcher i Europa League lottade! Vilka möter Gaziantepspor?

Vilka ställs Cenk Tosun och hans lagkamrater mot?
Vilka ställs Cenk Tosun och hans lagkamrater mot?

Gaziantepspor som kommer in i 2.a kvalomgången till Europa League ställs mot vinnaren mellan Olimpik Shüvälan (Azerbaijdan) – Minsk (Vitryssland) som möts i första kvalomgången.

 • De borde klara sig förbi första omgången och hoppas de tar sig ända till gruppspelet, turkisk fotboll behöver det.

  Senol Günes i TS vill mer än gärna köpa Cenk men Antep säljer inte. Det är rätt. Låt han göra succé i Europa och sälj han sen dyrt till någon klubb utomlands. Sjukt att han inte ens har fått debutera i landslaget än.

  • Alldeles riktigt! 

   TS vet jag inte varför de vill förstärka i anfallet, det funkar med Burak som kan spela där  och Umut som spelar där. Jag tycker de har gjort mycket bra båda två och att deras spel (Trabzon) har ju funkat perfekt i STSL, varför förstöra det nu om man vill ha in flera nya spelare? 

   Synd att bara Selcuk Inan lämnade, det lämnade ett stort hål på mittfältet. Baris Özbek som har kommit från GS har ju dragit på sig en korsbandsskada nu också som håller honom borta från spel i 6 månader. 

   Som du säger den bäste anfallaren Turkiet har får inte ens spela i landslaget. Förbundet och tränarna blir sura när de väljer ett annat landslag än det turkiska, men när de väl väljer de så får de inte spela. . 

   Gaziantepspor har ett mycket intressant lag. Jag hoppas verkligen att de tar sig till EL och med den truppen de har så är det rätt så troligt att de gör det också. 

   Fener klara för CL TS går in i 3.omgången av CL-kvalet, stor chans att kvala in sig till CLBursaspor in i 3.e omgången av EL-kvalet, stor chans att kvala in sig till EL
   Gaziantepspor in i 2.e omgången av EL-kvalet, chans att kvala in sig till EL
   Besiktas är direkt i playoff runderna i EL tillsammans med lag som Sevilla, Tottenham och Schalke. 

   Med stor sannolikhet så spelar minst 4 av dessa 5 lag i Europa, tror dock själv att alla 5 kan kvala in. 

   En sak jag inte vet, BJK kom 5a i ligan och är det en europa plats? De vann ju turkiska cupen också så de får nog en lättare biljett till Europa och därmed skickas den europa platsen i ligan över till de laget som kommer på en 6e plats(Kayserispor) ? 

   • I turkiska ligan hamnar 1-2 plats i CL och 3-4 i EL. Sen går cupmästarna också till EL.

    Den som vinner cupen får bara spela en playoff match innan gruppspelet i EL.

    Vi har tre platser till EL.

    Om Besiktas hade vunnit cupen och slutat på en 4:e plats i ligan så hade IBB (som förlorade cupfinalen) och inte femte laget i ligan fått en plats i EL, men nu när de blev femma så blir det ingen skillnad.

    Hade däremot Bursa som slutade trea i ligan eller Gaziantep som slutade fyra i ligan vunnit cupen så hade det laget som de vann över i cupfinalen gått vidare till EL. Och inte femte laget som blev Besiktas.

    Läs mer här:

    http://turkiskfotboll.com/2011/05/23/de-turkiska-lagen-i-europa-sasongen-20112012/