Officiellt: Sezer Öztürk skriver på för Fenerbahce! *UPPDATERAD*

Det har legat i luften en  lång tid. Nu är det äntligen officiellt! Sezer Öztürk skriver på för 5 år med Fenerbahce. Sezer som spelat i Eskisehirspor sedan 2009, är Feners fjärde värvning denna sommaren efter Orhan Sam, Emmanuel Emenike och Serdar Kesimal.

Välkommen till Fenerbahce, Sezer!

UPPDATERING:

Lig TV skriver att kontraktet är på fyra år samt att även mittbacken Fabio Bilica ingår i affären.

 • Sköna nyheter, äntligen är det klart. Vår trupp blir bara starkare och starkare. Nu återstår bara en mittback (Yobo) och en defensiv mittfältare. Och sen om vi blir av med Cris, Güiza och Bilica så kan vi värva tre nya utländska spelare, men det behöver vi inte ens göra.

  Kul att vi plockar in ligans bästa turkiska spelare. Hoppas de fortsätter att spela bra i Fener bara!

  • Macho-Morten

   Du har faktisk helt like overgangsideer som meg 🙂 Ut med Bilica, Cristian og Güiza, signer Yobo og en RUTINERT defensiv midtbanespiller. Da er troppen bortimot komplett, også med tanke på Champions League. (Selv om jeg gjerne ville hatt en annen venstreback enn André Santos, men man skal ikke forandre for mye på en gang)

   • Om vi säljer Santos efter Copa America så tycker jag att vi ska hämta Bastos från Lyon. =)

    —————Volkan
    GG——Yobo—Lugano—–Santos
    ———Emre——????
    Topuz——-Alex———Stoch
    ———–Niang

    Serdar, Orhan, Sezer, Emenike på bänken plus våra andra spelare. Det ser bra ut! =)

    ———————-Mert
    Orhan——-Bekir——Serdar—–Caner (får duga)
    ————Topuz—-?????
    Dia—————————–Sezer
    ——–Emenike—-Semih

    • Mert

     Jag hoppas att Eminike får starta vissa matcher. Tror att han kan vara riktigt jobbig att möta, även i de stora matcherna i CL

     • Det tror jag med. Jag är fortfarande tveksam till hur Alex kommer att klara sig mot de bästa i CL.

      Hoppas verkligen att laget inte står och faller med honom då utan att Aykut hoca ändrar om i laget.

      Vi måste använda vår fart och teknik i CL.

      Spela gärna med både Niang och Emenike på topp och Stoch precis bakom.

 • Coban

   Orhan Sam blev ju även han ”officiell” bekräftat klar för Fenerbahce genom denna nyhet?
  Han har väl inte fått nån egen officiel bekräftelse 😛

 • Mert

  Jag har ett litet problem med denna värvning och det är att fener ger bort Abdülkadir permanent. Hoppades mycket på honom, men han fick aldrig chansen.

  Hoppas att Sezer kan prestera, även i en storklubb.

  • Jag ogillar också att vi ger bort våra unga spelare. Lån är okej men inga permanenta övergångar. Men A-K har tydligen underpresterat i IBB, kanske levererar han i Es, Es istället.

   Vi har ju gett Okan till Kayseri med köpoption också.

   Själv har jag hört mycket positivt om Berk Elitez. Hade gärna sett honom som tredje anfallare om Semih hade lämnat. Man måste våga unga spelare chansen.

   • Mert

    Det är jättekonstigt att vi ger bort Okan med köpoption också. När vi gjort allt så bra hittills bör vi också vara noggrannare med dessa aspekter då klubben långsiktigt förlorar på det. 

    • Det är bara att hålla med. Jag förstår att de vill låna ut unga spelare för att de ska få chansen men just Okan visade ju att han håller i ligan och borde därför vara mer värd än så. Är rätt så säker på att han kommer att slå igenom i Kayseri nästa säsong. De har ett bra lag på gång.

  • Har för mig att A-K var en av europas topp10 lovande talanger för några år sen? riktigt synd att vi ger bort honom då jag önska att han fick en chans till även om han inte var så bra i FB/IBB – vi har sett de förr o lär se de igen, spelare som underpresterar i början men sedan blir tveklöst bra!

   • Det stämmer men han verkar inte ha fått ut sin talang under tiden i IBB men han har varit skadad också. Det får man inte glömma bort.  Han är bara 20 år och kan säkert blomma ut i Es, Es.

    Jag hoppas han gör det.