Orduspor vänder blickarna mot Milano

Vi har tidigare skrivit om att Orduspor är intresserade av AC Milans mittfältare Rodney Strasser och nu kommer uppgifter om att nykomlingen är även intresserade av en annan Milan-spelare.

Klubbens president Nedim Türkmen säger i ett uttalande att en resa till Milano är planerad till nästa vecka och väl där kommer man att sätta sig vid förhandlingsbordet med AC Milan angående Rodney Strasser och Dominic Adiyiah (bilden).

Att en liten klubb som Orduspor ska få igenom två värvningar från en av världens största klubbar är kanske lite långsökt men med tanke på Milans storsatsning inför nästa säsong, där det stora målet är att vinna Champions League så kan det mycket väl bli så att både Strasser och Adiyiah lämnar klubben för att räkna med speltid.

Dominic Adiyiah har redan varit utlånad till både Reggina (Serie B) och Partizan Belgrad i Serbien under de senaste året. Så en flytt till Turkiet vore ingen omöjlighet för hans del.

Och Rodney Strasser fick chansen i Milan under den gångna säsongen, men det blev inte mycket speltid för honom just pga den hårda konkurrensen och skulle det bli fler värvningar under sommaren så kan den speltiden bli ännu mindre.

Orduspor har dessutom redan visat att de kan värva spelare från utlandet. Häromdagen blev försvararen från Braga, Miguel Garcia klar för klubben.

Så här sa Nedim Türkmen om den övergången: ”Trots att vi hämtar en spelare som just har spelat i finalen av Europa League blir det inga större väsen i Turkiet. Jag är rätt så säker på att om det hade varit en av de tre stora som hade hämtat Garcia så hade det blivit stora rubriker, eller om vi hade samlat våra fans på Istanbuls flygplats för att välkomna Garcia.