Spelarbetyg: Belgien 1-1 Turkiet

Målskytten Burak och framspelaren Arda
Målskytten Burak och framspelaren Arda

Turkiet fick med sig en poäng hem från Belgien ikväll, trots lite anfall så lyckades man ändå göra mål och släppa in ett mål mot ett lag som hade mycket framåt. 

Notera: Betygen är skribentens egna åsikter och val.

5 – Världsklass
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

—–

Volkan Demirel – 4

Storspelar i målet igen och gjorde bra räddningar igen. Volkan blir bara bättre o bättre för varje match. Målet kan man inte skylla honom för. Caglar har god tid på sig att rätta till bollen och göra en bättre rensning. Volkan var bland de bästa i laget igår.

Sabri Saracoglu – 3,5

Kan Sabri spela så på vänstebackspositionen också som han gjorde igår så är det guldvärd för dagens landslag. Var mycket bra offensiv och var en som kom på kanten en del gånger. Försvarsmässigt blev han överspelad någon gång men godkänd insats där också.

Servet Cetin – 3,5

Helt godkänd insats av Servet som försvarar bra mot Belgiens anfall. Han var dock besegrad i luftrummet när det gäller försvar då belgarna alltid fick en panna på bollen. Segrare i luftrummet och då hade Servet Cetin fått sin 4a.

Serdar Kesimal – 3

Har kommit in riktigt bra i landslaget och är en spelare för framtiden. Hade inte så mycket problem med anfallarna i Belgien, likt Servet men borde ha agerat bättre vid Belgiens 1-0 mål då han inte får bort bollen i förstaläget, något som drar betygen anerligen.

Caglar Birinci – 2

Slarvar enormt med bollen i första halvlek vilket leder till 1-0 och låter sin motståndare passera förbi lätt. Spelade dock upp sig i andra och var bra offensivt och stundtals defensivt.

 

Selcuk Inan – 3

Helt okej insats där han spelar lugnt och fint men hela mittfältet hade problem i första halvlek framtills målet av Burak. Senare blev det lugnare och lugnt för Selcuk. Skötte sig bra men försvann helt ur matchen under andra halvlek.

Selcuk Sahin –  3

Var som Selcuk Inan, skötte sig bra men var under press många gånger innan Buraks mål. Försvann ur matchen i andra halvlek. Räddade dock matchen genom i första halvlek när Verthongens nick var på väg in men Selcuk fick ett ben fram som räddade hela landslaget.

Emre Belözoglu – 3,5

Bäst av alla tre centrala mittfältare. Sliter, kämpar och slår bra passningar. Visst förekom det slarvpassningar någon gång men han fungerade i 90 minuter på mittfältet. Som Selcuk x2 hade han svårt i början av första halvlek men till skillnad från dem så försvann han inte ur matchen.

 

Burak Yilmaz – 3,5

En mycket bra Burak Yilmaz fick vi se i första halvlek. Springer, tar emot bollar och gör mål. Jag tror det är bäst att ha Burak på en kant istället för ensam anfallare. Det funkar bättre så. Var inte lika effektiv i andra halvlek.

Arda Turan – 4

Hade inte Arda orsakat straffen hade betygen kunnat vara högre. Tur nog blev det inte mål där. Framspelare och bäste spelaren i laget igen. Står nästan för hela offensiven och kommer förbi sina motståndare flera gånger. Klassfint vid framspelningen till Burak då han lurar bort sin försvarare helt.

 

Colin Kazim Richards – 2,5

Betyget känns rätt. Kazim sprang och sprang och ville ha mycket boll, vilket var mycket bra och något som var positivt . Fick inte det och kunde inte göra så mycket förutom det. Drar på sig en riktigt onödig varning och tappar onödiga bollar som kunde ha resulterat mål – något som får mig att sänka betygen för annars hade det varit en trea. Fick dessutom spela i en mycket ovan roll.

 

Guus Hiddink – 1,5

Hade han Chelsea i tankarna eller? Du har Mehmet Topal på bänken, en spelare som spelar 90 minuter regelbundet i Valencia och ändå startar man med Selcuk Sahin som inte har varit bra alls på senare tid i Fener och inte alls i landslaget. Burak får starta som egentligen är anfallare men har fått spela mest som yttermittfältare. Sedan så tar man en onödig chansning i att man spelar Kazim Kazim som ensam anfallare. Hellre spela med Semih där uppe även om han inte fått så mycket speltid. Sedan kommer bytena lite aningen för sent, men jag tror i detta fall att Hiddink var nöjd med 1poäng. Märkvärdigt: Hade vi gått för vinst och vunnit, hade vi legat före Belgien i tabellen med en match i hand.

 

Bäst i Belgien: Vincent Kompany