Trabzonspor storsatsar inför Champions League-kvalet

Trabzonspor som hamnade på samma poäng som Fenerbahce i ligan ska om ett par månader försöka kvala in till Champions League och nu tänker klubben göra en storsatsning för att nå gruppspelet. Trots att viktiga spelare som Selcuk Inan och Egemen Korkmaz har lämnat klubben så är ambitionen fortfarande hög i klubben.

Från Sevilla har Didier Zokora redan hämtats in och nu är fler spelare på väg in. Vi har tidigare skrivit om att Miroslav Klose står högst upp på önskelistan hos klubben och nu kommer det nya rykten om att Trabzonspor tänker erbjuda Klose en lön (3,5 miljoner Euro) som ingen klubb i Europa är villiga ett betala. Dessutom kopplas brassen Diego som är på väg bort från Wolfsburg med klubben men där kan prislappen på honom (12 miljoner Euro) sätta stopp för en affär.

Vidare är den polska mittfältaren Adrian Mierzejewsk på klubbens radar och en spelare som tränaren Senol Gunes mer än gärna vill se i laget.

Tuncay Bekiroğlu, som sitter i Trabzonspors styrelse säger att klubbens nyförvärv kommer att lämna ett avtryck efter sig och för det så kommer klubben att arbeta hårt med att genomföra ett par nyförvärv.

Flera andra namn som kopplas samman med klubben är Bobo från Besiktas, Robert Vittek från Ankaragucu och Paulo Henrique från Westerloo i Belgien.