Ünal Aysal spänner musklerna

Galatasaray är på jakt efter spelare. Dessa spelare ska helst av allt vara så stora att det ska ge eko i fotbollsvärlden. Efter värvningarna av Johan Elmander och Selcuk Inan har spelare som Gianluca Buffon, Didier Drogba m.fl. varit på väg till klubben men utan någon vidare lycka. Om det har funnits någon sanning i dessa rykten eller inte låter jag vara osagt men värvningarna har inte gått så som den nya ledningen i Galatasaray har velat.

Och det är därför jag tror att när Ünal Aysal såg en möjlighet i att värva över tre välkända spelare från Atletico Madrid så satte han sig själv på flygplanet för att resa över till Spanien.

Tycka vad man vill om spelarna och deras ålder. Det handlar självklart om inga långsiktiga nyförvärv när det kommer till Forlan och Ujfalusi men det tror jag inte Ünal Aysal bryr sig så mycket om.

För hans del handlar det mer om att presentera ett par nyförvärv som får majoriteten av supportrarna att bli nöjda och på så vis se fram emot den nya säsongen ännu mer.

Att andra spelare har varit före dessa tre på en lista över tänkbara värvningar kan givetvis stämma och gör det nog också men vad gör man när värvningarna inte blir till verklighet?

… Agerar!

Jag tror också att Fatih Terim helst av allt vill ha en trupp klar innan laget åker på försäsongsläger till Österrike och har därför bett Ünal Aysal och den nya ledningen att skynda på med nyförvärven.

Hellre att man värvar ett par spelare innan försäsongen drar igång än att göra det i slutminuten.

Och hur man än ser på det så är det trots allt inga dåliga namn som Galatasaray förhandlar med just nu.

Alla tre har en lång erfarenhet bakom sig och kommer förmodligen att bli nyttiga för klubben under deras första år i Turkiet.

Sen kommer vi till det här med pengar. Det sägs att priset för dessa tre spelare kommer att ligga runt 15 miljoner Euro för att inte glömma bort de höga lönerna som spelarna kommer att vilja ha.

Men det tror jag inte heller är något som Ünal Aysal oroar sig för just nu.

Vill man ha över kända (och duktiga) spelare till Galatasaray när klubben inte kan locka med Europa-spel så får man helt enkelt gräva djupt i plånboken, vare sig man gillar det eller inte.

Det här är också ett sätt för Ünal Aysal att visa upp sina ekonomiska muskler och säga att Galatasaray vill vara med i leken igen.