Vilka ska bort?

Mycket talar för att Besiktas har värvat färdigt inför nästa säsong. Om det inte skulle bli några sista minuten försäljningar så kan vi nog räkna med att truppen redan är komplett. Men fortfarande återstår det att lösa den utländska spelarfrågan.

Efter värvningarna av Sidnei och Bebe har Besiktas i dagsläget fjorton utländska spelare under kontrakt, om man räknar in de tre spelarna som har varit ute på lån under vårsäsongen.

Men dessa tre spelare: Michael Fink, Filip Holosko och Rodrigo Tabata finns inte med i klubbens planer och har därför blivit ombedda att leta efter nya klubbar, något Besiktas även kommer att hjälpa till med.

En annan spelare som inte finns med i klubbens planer är Matteo Ferrari. Ferrari ser dock inte lika ljust på att lämna Besiktas som de andra spelarna men en lösning är nog det bästa för alla parter. Ferraris kontrakt med Besiktas går ut 2013 och han har en lön på över 2 miljoner Euro per säsong.

Två spelare som däremot ser ut att stanna kvar i Besiktas är Roberto Hilbert och Tomas Sivok.

Besiktas andra utländska spelare inför kommande säsongen är: Fabian Ernst, Manuel Fernandes, Guti, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa, Hugo Almeida.