Basket: Landslagets trupp till EM i Litauen uttagen

ajansspor.com
ajansspor.com

Landslaget i Basketboll ska spela EM i Litauen den 31 augusti – 18 september 2011. 18manna truppen är sedan några dagar tillbaka presenterad och följande spelare är med:

Barış Ermiş, İzzet Türkyılmaz (Banvit), Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker), Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir, Ender Arslan (Galatasaray), Semih Erden (Cleveland Cavaliers), Ömer Aşık (Chiago Bulls), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Enes Kanter (Utah Jazz)

I gruppen har man hemma nationen Litauen och nuvarande EM-mästarna Spanien. Turkiet är 6a i FIBAS världsranking (motsvarighet till fotbollens FIFA). Spanien är rankade 2a och Litauen är rankade 5a.

 

Samtidigt så har Fenerbahces och Anadolu Efes motståndare blivit lottade i Turkish Airlines Euro League. Fenerbahche hamnade i grupp A tillsammans med Olympiacos (Grekland), Caja Laboral (Spanien), Bizkaia Bilbao Basket (Spanien), NGC Cantu (Italien) och Sluc Nancy Basket (Frankrike)

Anadolu Efes hamnade i grupp C tillsammans med Real Madrid (Spanien), Maccabi Electra Tel Aviv (Israel), Partizan Belgrad (Serbien), EA7 Emporio Armani (Italien)