Är detta något skämt eller?

Det turkiska fotbollsförbundet beslutade idag att avslå Fenerbahces önskan om att få spela i Bank Asya den här säsongen. Grunden till detta beslut ligger i att förbundet inte har fått någon formell ansökan om att klubben vill spela i Bank Asya.

Jag frågar mig själv, är detta något skämt eller?

Har ni inte tillsammans med UEFA kommit fram till att misstankarna mot Fenerbahce är så pass starka att klubben inte får delta i Champions League? Hur kan ni då låta klubben spela i Süper Lig den här säsongen? En säsong som, om vi utgår från att klubben blir dömda i ett senare skede, kommer att vara helt onödig att spela.

Detta påverkar inte bara Fenerbahce, utan ALLA klubbar i Süper Lig.

Måste det verkligen finnas en formell ansökan från en klubb, om vi återigen utgår från det värsta att klubben blir dömda i framtiden, för att spela i Bank Asya? Är det inte ni från förbundet, som någon gång i framtiden förmodligen kommer att döma Fenerbahce att spela i Bank Asya eller någon lägre division?

Förstår inte riktigt hur förbundet agerar här. Tänker de inte på vilken sits de sätter Fenerbahce och turkisk fotboll i.

Om vi säger att klubben blir dömda i ett senare skede, säg mitt under pågående säsongen så innebär det att klubben kommer att stoppas från spel under resten av säsongen, vilket innebär att klubben inte kan spela i någon lägre division förrän nästa år, vilket vidare innebär att klubben inte kan spela i Süper Lig förrän om två år.

Med andra ord kommer vi att få ett nytt Ankaraspor-läge, där Fenerbahce kan få vänta i över ett år med att inleda sitt spel i en lägre division.

Varför inte ta ett beslut (UTAN NÅGON FORMELL ANSÖKAN) redan nu så att turkisk fotboll kan gå vidare från det här.

Ni har väl allting redan framför er för det var väl pga det som ni stoppade Fenerbahce från spel i Champions League?

Vad är det ni väntar på?

Och så kommer ni med ett meddelande om att klubben inte har ansökt om att få spel i Bank Asya.

Jag förstår mycket väl att det i regelboken troligen står det att om en klubb själv vill flytta ner en division så måste man komma med en formell ansökan, men behövs det verkligen en formell ansökan om det här? Vad är meningen med det när klubben med största sannolikhet, om vi utgår igen från det värsta, att Fenerbahce kommer att bli dömda.

Och det är just detta som är mycket konstigt.

Den allmänna opinionen har redan dömt klubben i förväg och UEFA har redan stoppat Fenerbahce då misstankarna gäller uppgjorda matcher. Med andra ord så är det bara en tidsfråga innan Fenerbahce flyttas ner till en lägre division.

Och det är just så här stora delar av fotbolls-Turkiet tänker också, att det hela handlar om tidsfråga.

Så varför inte spara oss tid, ge den straff ni anser Fenerbahce förtjänar och låt os alla gå vidare. Hur rättvist är det att en klubb ska behöva få vänta i över ett år för att straffet ska träda kraft? Ska Fenerbahces fotbollsspelare verkligen behöva utsättes för detta?

Och att ha att förbundet kan ge minuspoäng som en anledning till att hålla kvar klubben i Süper Lig är inget diskussionsämne. Uppgjorda matcher är lika med degradering. Det finns inget annat straff än det (förutom pengaböter) som man kan delta i detta ärende.

Är detta idiotiska beslut verkligen byggd på att Mehmet Ali Aydinlar är Fenerbahce-supporter och att han inte vill flytta ner klubben redan nu?

Om så är fallet, vill jag att förbundets styrelse avgår redan idag och att vi får in en OPARTISK sådan till förbundet, om det ens går att hitta några opartiska människor i ett land där klubbfärgerna styr mycket!