OFFICIELLT: ARDA SÅLD TILL ATLETICO MADRID!!!

LigTV uppger med en sista minuten nyhet att Arda Turan har kommit överens med Atletico Madrid och att han kommer att skriva på kontraktet efter landskampen mellan Turkiet och Estland som spelas imorgon.

Det senaste i rött.
(Tisdag: 22.15)

För att sammanfatta rapporten kort så meddelar LigTV att Galatasarays president Ünal Aysal kommer att träffa Atletico Madrids president Enrique Cerezo ikväll för att slutföra affären.

Ingenting är officiellt ännu men enligt LigTV’s reporter Bahri Havadır så är affären mer eller mindre klar. Arda Turan förväntas resa till Madrid direkt efter morgondagens match för att skriva på kontraktet!

NTV Spor uppger att Atletico Madrid kommer att betala 12 miljoner Euro till Galatasaray och att Arda själv kommer att skriva på ett femårskontrakt värt 2,5 miljoner per säsong.

Om Atletico Madrid når Champions League så kommer klubben att betala ytterligare 1 miljon Euro och om klubben når Europa League så kommer klubben att betala ytterligare 500 000 Euro.

Värt att notera är att Arda nyligen erbjöds en lönehöjning i Galatasaray där han skulle tjäna 3,5 miljoner Euro per säsong.

Om ni kanske minns så gick Galatasaray ut med ett pressmeddelande på klubbens officiella hemsida den 11 april tidigare i år där man bekräftade att klubben låg i förhandlingar med Atletico Madrid angående Arda Turan. Sen dess har det inte hänt någonting förrän nu.

Galatasaray gick alldeles nyss ut med ett meddelande på klubbens hemsida där man skriver att klubben är i förhandlingar med Atletico Madrid. Dessutom har man skickat iväg ett meddelande till börsen i Turkiet, vilket man gjorde strax innan halv nio ikväll, där man skriver att förhandlingar är igång.

Galatasaray meddelade för drygt tio minuter sen på sin officiella hemsida om att klubben säljer Arda Turan till Atletico Madrid för 12 miljoner Euro. Med framtida bonus så kan Galatasaray få in ytterligare 1 miljon Euro.

Arda Turan är därmed förlorad för Galatasaray och turkiska ligan.

Vi önskar honom lycka till i La Liga och Atletico Madrid!

LÄS OCKSÅ:
Atletico Madrid kommer att vilja ha Arda!
Arda på väg bort