Dagen efter-reflektioner: Vad håller förbundet på med?

Är de som är ansvariga för turkisk fotboll verkligen så här inkompetenta? Det är inte första gången någon som är ansvarig för turkisk fotboll gör något tveksamt som det här. Att stoppa Fenerbahce från spel i Champions League kanske är rätt beslut, men sättet man gör det på är fel och att göra det dagen innan lottningen är vansinne!

Att UEFA skulle använda 25:e augusti till att lotta fram gruppspelet i Champions League var något alla visste om och när UEFA’s vice-president Sener Erzik sen gick tidigt ut och uppmanade det turkiska fotbollsförbundet att ta ett beslut innan det här datumet så undrar man alltmer vad förbundet egentligen håller på med?

Varför går man ut i presskonferensen och skickar iväg ett falskt hopp om att ingenting kommer att hända för att mindre än tjugofyra timmar innan lottningen stoppa klubben från spel i Champions League?

Är bevisen verkligen så starka att de inte hade något val? Hur kommer det sig då att Fenerbahce är registrerade för spel i turkiska ligan? Om det finns bevis för att Fenerbahce har fuskat och det är också anledningen till att man blir stoppade från Champions League, varför kommer inte samma beslut i ligan?

Jag menar, varför kallar man inte in UEFA tidigare i det här ärendet istället för att vänta till sista minuten? Det syns att UEFA är mer kompetenta än människor i Turkiet när det kommer till arbete om fotboll. UEFA visste om att datumet närmade sig och bestämde därför att flyga ner till Istanbul för att ta reda på mer information kring det hela.

Vi alla vet hur det slutade.

När jag tänker efter så hade förbundet ett möte med UEFA den 18:e juli, men det här mötet var innan förbundet fick några dokument från åklagaren så i efterhand blir det mer självklart att förbundet skulle ha kallat in UEFA tidigare för att komma fram med ett så tidigt beslut som möjligt.

För då hade man kunnat stoppa Fenerbahce från spel i Champions League tidigare och eventuellt också rett ut andra problem som hade kommit fram med tiden. Som t.ex. vilka lag ska ersätta vilka ute i Europa. Med det här så kanske vi inte hade sluppit kaoset som är i turkisk fotboll idag men det hade inte varit så allvarligt som det är idag.

Och det viktigaste är att man hade kunnat smälta det hela bättre.

Att ens försöka förstå hur en klubb, som har sett fram emot spel i Champions League och dessutom går miste om en hel del pengar ska kunna smälta det här är i stort sett omöjligt!

Rättvisa är till för att skipas, men tillvägagångssättet på hur rättvisan ska skipas ska också vara rättvis!