Förbundet ändrar regeln om utländska spelarna

Fotbollsförbundets president Mehmet Ali Aydinlar gick idag ut med ett uttalande där han sa att förbundet har ändrat ett par regler inför den kommande säsongen. Det första är att endast tre styrelseledamöter från varje klubb får befinna sig i omklädningsområdet under varje match och det andra är om utländska spelare.

Regeln kommer fortfarande att vara detsamma som innan, dvs sex utländska spelare får vara på plan samtidigt som två utländska spelare får sitta på bänken (6+2) men till skillnad mot innan så kan nu varje klubb i Süper Lig registrera hur många utländska spelare som helst i deras trupper, men som sagt endast åtta av dessa får tas ut till matchtrupperna.

Det kommer dock att kosta pengar. För den tionde utländska spelaren så kommer klubbarna att få betala 90 000 TL och för varje utländska spelare som registreras därefter så kommer klubbarna att få betala 250 000 TL.

Pengarna går till en fond som är tillägnad turkisk ungdomsfotboll.

Med andra ord så kan detta bli dyrt i längden. 250 000 TL är över 1 miljon svenska kronor och om vi säger att en klubb registrerar tolv utländska spelare så får man alltså betala 2,5 miljoner kronor. Inte mycket pengar men frågan är om det är värt det?

Mehmet Ali Aydinlar fick också frågan om när ett beslut om mutskandalen skulle komma och då svarade han: ”Det finns för närvarande inget bestämt datum men vi planerar att ge ett svar nästa vecka.

Med andra ord så var den tidigare uppgiften som cirkulerade i turkiska pressen om att ett beslut skulle komma den 22:a augusti rent mediaskitsnack.

LÄS OCKSÅ:
Vill ta bort utländska spelarkvoten