Daniel Güiza flyttar till Getafe!!! *UPPDATERAD #2*

Tillbaka i Getafe.

Fenerbahce har gått ut med ett meddelande på sin officiella hemsida om att Daniel Güiza lämnar klubben och flyttar till Spanien där spel i Getafe väntar.

Det finns dock än så länge inga uppgifter på vad Getafe får betala för Güiza, som kostade Fenerbahce 14 miljoner Euro att köpa loss från Real Mallorca.

Daniel Güiza spelade inte många matcher för Fenerbahce under förra säsongen men han gjorde en av lagets viktigaste mål när han efter att ha varit inne på planen i bara 40 sekunder gjorde mål i bortamötet Bucaspor. Se målet här!

Efter målet kunde Güiza inte hålla tillbaka tårarna.

Läs även en mer detaljerad rapport om Güizas mål- och matchen mot Bucaspor!

UPPDATERING:
Getafes sportdirektör Toni Munoz säger i ett uttalande att det återstår ett par saker innan Güiza blir en Getafe-spelare. Han säger vidare att klubben kommer att göra allt för att få över den spanske anfallaren men att det återstår ett par saker att lösa med Fenerbahce innan övergången blir klar.

Troligtvis har det med hur stor betalningen ska vara. Fenerbahce vill nog ha så mycket som möjligt tillbaka för Güiza, med tanke på alla miljoner man la ut för honom.

Dessutom har Güiza en hög lön i Fenerbahce (3,5 miljoner Euro per säsong) som också måste lösas.

UPPDATERING #2:
Getafe bekräftar nu på sin officiella hemsida om att Daniel Güiza har gått igenom läkarundersökning och kommit överens om ett treårskontrakt med klubben. Han kommer att presenteras inför fans- och media på måndag.

Klackmålet mot Galatasaray

Hans snyggaste mål i Fenerbahce?