Inför Inter – Trabzonspor

Inter är storfavoriter till att vinna kvällens match. Att Trabzonspor dessutom saknar två mycket viktiga offensiva spelare gör inte saken lättare, men man ska aldrig säga aldrig i fotboll även om det ser på förhand mycket tufft ut.

Inter behöver egentligen ingen närmare presentation. Det är ett världsslag som kvalificerade sig till Champions League efter att ha slutat på en andra plats i Serie A förra säsongen. Klubben vann Champions League säsongen 2009/2010 och stora delar från den truppen finns fortfarande kvar. Samuel Eto’o har lämnat men bra spelare har värvats in under sommaren, Diego Forlan (får inte spela i CL), Ricardo Alvarez och Mauro Zarate.

Var laget står idag är svårt att säga då det blev förlust i Serie A-premiären mot Palermo med 3-4. Men med världsspelare som Wesley Sneijder, Esteban Cambiasso, Diego Milito och många andra så blir det ingen lätt match för Trabzonspor som inför den här säsongen har gått igenom en stor förvandling.

Flera duktiga spelare som Umut Bulut (Toulouse), Egemen Korkmaz (Besiktas), Ceyhun Gülselam (Galatasaray), Ibrahim Yattara (Al-Shabab), Selcuk Inan (Galatasaray), Hrvoje Cale (Wolfsburg) och Jaja (Al-Ahli) har lämnat klubben och dessa har i sin tur ersatts av spelare som Marek Cech (West Bromwich), Robert Vittek (Ankaragücü), Halil Altintop (Eintracht Frankfurt), Marek Sapara (Ankaragücü), Didier Zokora (Sevilla), Adrian Mierzejewski (Polonia Warzawa) och Paulo Henrique (Westerloo) för att nämna några.

Två stora avbräck för Trabzonspor ikväll är att lagets viktigaste offensiva spelare Burak Yilmaz och Adrian Mierzejewski är avstängda. Dessa två står för offensiven i laget och duon låg också bakom Trabzons mål i premiärmatchen mot Manisaspor som ni kan se på videoklippet här nedan.

Andra spelare som är borta för Trabzonspor är den tidigare skadade målvakten Onur Kivrak, Piotr Brozek, Tayfun Cora, Baris Özbek samt Baris Atas. Dessutom får Volkan Sen inte spela pga samma anledning som Diego Forlan då han har spelat kvalmatch i Europa League för Bursaspor.

Om Trabzonspor ska få med sig några poäng hem till Turkiet ikväll så gäller det att laget gör en mycket bra insats och inte bjuder in Inter till alltför många lägen för hur bra än Tolga Zengin spelar i målet så kommer Inter till slut att göra mål för så bra offensiva spelare finns det i laget.

Att Trabzonspor försvar också såg väldigt dåliga ut mot både Athletic Bilbao och Benfica i de tidigare matcherna i Europa den här säsongen talar också för att kvällens match bara kan sluta på ett sätt. Dessutom har fyrbackslinjen ikväll inte spelat många matcher ihop så det finns ett stort frågetecken där.

För att Trabzon ska ha en någorlunda bra chans så måste Didier Zokora som har erfarenhet från de större ligorna i Europa ta ett defensivt ansvar på mittfältet samtidigt som den passningsskicklige mittfältaren Gustavo Colman måste försöka hitta ytor bakom Inter-försvaret som förhoppningsvis Paulo Henrique på topp kan ta vara på.

Egentligen finns det inte så mycket som talar för Trabzonspor och det är väl just det som kan vara till en fördel ikväll. Att laget är så pass nederlagstippade att man slår till och gör en bragdmatch.

Preliminära startelvor

Inter: Cesar, Zanetti, Lucio, Samuel, Jonathan, Stankovic, Sneijder, Cambiasso, Zarate, Milito, Pazzini

Trabzonspor: Tolga, Celutska, Glowacki, Giray, Cech, Serkan, Colman, Zokora, Sapara, Halil, Henrique

Inter – Trabzonspor
Arena: San Siro (Giuseppe Meazza)
Tid: 20.45
Domare: Stefan Johanesson (Sverige)
Kanal: Star TV
Stream: Viaplay