Målet uppnåddes!

Fenerbahces supportergrupper hade igår en kampanj under namnet ”1 Günde 1 Milyon TL” där målet var att sälja souvenirer för minst 1 miljon TL (turkiska lira) under en och samma dag. Och vi kan väl säga att resultatet blev lyckat. För att se bilder från klubbens hemsida klicka här.

Många fler bilder finns på GencFB’s hemsida där även videoklippet här nere är hämtad från. Se bilderna här.

Det tidigare rekordet på hur mycket klubben hade sålt som mest på en dag låg på 650 000 TL, som var i samband med en derbymatch. Fenerbahce säljer mycket souvenirer i vanliga fall också då varje ligamatch ligger på ett par hundratusen TL.

Men gårdagens milstolpe kommer egentligen inte som någon större överraskning då Fenerbahce överlägset har sålt flest souvenirer i Turkiet under det här året. Enligt en artikel från tidigare i år så uppgavs det att Fenerbahce hade sålt souvenirer för mer än 60 miljoner TL det här året och då får man tänka på hur mycket klubben har sålt från artikelns datum till idag. I artikeln står det också att Fenerbahce har slagit rekord vad gäller i antalet sålda matchtröjor.