Starkt av Trabzonspor!

När större delen av världens media nämner bara Inters fiasko och Trabzonspors skräll så tycker jag att det passar bra att hylla laget istället. För vilken match de gjorde med de laget de har idag. Fotbollstoken och Ilprofessore har redan skrivit om den fantastiska segern i Milano och nu kommer även min hyllning till laget.

Det är den första matchen i gruppen för båda lagen, finns fem kvar att spela. Men vi kan ändå vara glada och otroligt stolta över denna vinst som Trabzonspor stod för i Milano.

Det var även viktig och skön vinst för turkisk fotboll. Som ni redan vet så pågår en stor muthärva i landet, Fener blev utkastade ur CL samt så har landslaget inte kunnat prestera på topp den senaste tiden.

Och de var ju inget dåligt Inter-lag som ställdes upp på plan, man har sålt Etoó till Ryssland och ersatt honom med Diego Forlan som inte fick medverka igår men man hade stjärnor som Milito, Sneijder, Pazzini, Cambiasso, Maicon och Julio Cesar på plan, mer eller mindre sin ordinarie startelva. Trabzonspors läge var ännu tuffare. Man är misstänkt i muthärvan, Senol Günes(tränaren) och en av de större spelarna Burak Yilmaz var avstängda. Samtidigt så har man sålt tre av sina viktigaste spelare från förra säsongen, dom jag tänker på är: Selcuk Inan, Ceyhun Gülselam och Umut Bulut. Första målvakten Onur Kivrak är skadad och lär vara borta ett tag till men det är ingen som klagar på Tolga Zengin som  stod för makalösa räddningar. Sedan så har Trabzonspor värvat riktigt bra under sommaren för att ersätta sina förlorade spelare men Selcuk Inan och Umut lämnade ett stort hål bakom sig, förhoppningsvis lär det fortsätta som mot Inter och då kommer dessa spelare inte vara saknade.

Nu har man vunnit den svåraste matchen i gruppen. Vinner Trabzonspor sina hemmamatcher så tar man sig vidare ur denna gruppen. Lyckas man även kunna spela oavgjort i de resterande två bortamatcherna så finns chansen att även kunna komma 1a. Det hade varit kul att se och Trabzonspor hade fått större respekt av motståndarna som hade väntat i slutomgångarna.

Bra jobbat och fortsätt Trabzonspor, ikväll håller vi alla på Besiktas!