Svenskkollen: Säsongens första!

Tillbaka i det svenska landslaget.

Det har blivit högtid för säsongens första svenskkoll efter den intensiva starten på turkiska ligan.

Samuel Holmén (Istanbul B.B.) – 4 matcher / 0 mål / 0 assist / 1 gult kort
Är spelaren som det går bäst för just nu av svenskarna i turkiska ligan. Istanbul B.B. toppar tabellen och Samuel får gott om speltid på deras mittfält där han gör mycket bra i från sig. En av tränaren Abdullah Avcis viktigaste spelare. Har nyligen blivit återigen kallad till det svenska landslaget efter sin fina insats i Turkiet det senaste året. Hans profil på förbundets hemsida.

Erkan Zengin (Eskisehirspor)4 matcher / 0 mål / 0 assist / o varningar
– Erkan har fått gott om speltid i Eskisehirspor där han åker in- och ut ur startelvan. Es, Es hänger med i toppen än så länge och Erkans utveckling har gått framåt sen han skrev på för klubben.
Hans profil på förbundets hemsida.

Gustav Svensson (Bursaspor)2 matcher / 0 mål / 0 assist
– Gustav deltog i matcherna mot Anderlecht i kvalet till Europa League men har inte fått någon speltid i turkiska ligan den här säsongen mestadels pga konkurrens men har även haft skadekänningar. Bursaspor ligger just nu i mitten av tabellen efter fyra spelade omgångar.
Hans profil på förbundets hemsida.

Labinot Harbuzi (Genclerbirligi) – 3 matcher / 0 mål / 0 assist / 1 gult kort
– Labinot har spelat tre matcher med ”Gencler” den här säsongen men missade den senaste matchen pga skada. Inga höga krav på Genclerbirligi den här säsongen efter förra årets stora misslyckande och laget har hittills plockat på sig fem poäng. Om Harbuzi är skadefri så är han given på det centrala mittfältet.
Hans spelarprofil på förbundets hemsida.

Emir Kujovic (Kayserispor) – 1 match / 0 mål / 0 assist
– Ett inhopp på 13 minuter har det blivit för Emir hittills den här säsongen. Har en tuff konkurrens i Kayseri som inledde säsongen med tre raka förluster men som tog sin första seger i ligan i den senaste matchen.
Hans profil på förbundets hemsida.

Johan Elmander (Galatasaray) – 3 matcher / 1 mål / 1 assist /
Johan som gjorde mål i sin debut mot Samsunspor har gått mållös i två raka matcher. Efter en sisådär match mot Karabükspor höjde han sig ett snäpp i hemmamatchen mot Eskisehirspor där han fick ett bra läge att göra mål på. Konkurrerar i första hand med Milan Baros om en plats i anfallet. Hans profil på förbundets hemsida.

***

Och så har vi också ett par andra spelare i Turkiet som har spelat fotboll i Sverige…

Jimmy Dixon (Manisaspor)2 matcher – 0 mål – 0 assist -1  gult kort
– Jimmy har missat Manisaspors två senaste matcher pga skada. Är annars given i mittlåset hos Manisa som har inlett den nya säsongen på ett negativt sätt och ligger just nu under nedflyttningsstrecket.
Hans profil på förbundets hemsida.

Ceyhun Eris (Denizlispor) 
Osäkert om han finns kvar i Denizlispor eller inte. Ceyhun som spelade i Assyriska sommaren 2010 finns fortfarande med i Denizlispors trupp på förbundets hemsida men det står även att hans kontrakt med klubben gick ut 31:a maj 2011. Hans profil på förbundets hemsida.

Juan Robledo (Kasimpasa) – 1 match / 0 mål / 0 assist
– Den förre Mjällby-försvararen lämnade planen efter tolv minuters spel i säsongens första match, troligtvis pga skada. Har inte spelat för klubben sedan dess. Kasimpasa som ramlade ur Süper Lig förra säsongen har inlett Bank Asya bra och ligger just nu på en andra plats i tabellen.
Hans profil på förbundets hemsida.

Teteh Bangura (Bursaspor) – 5 matcher / 2 mål / 0 assist / 2 gula kort / 1 rött kort
– Efter två raka mållösa matcher i Europa League mot Anderlecht har han gjort 2 mål på 3 ligamatcher. Blev utvisad i matchen mot Besiktas efter att ha gjort mål tidigare i matchen. Är just nu hemma i Sierra Lone efter att hans lillebror tragiskt omkommit. På fotbollsplanen blir Teteh allt bättre i Bursa och kommer till mållägen vilket är det viktigaste för en anfallare.
Hans profil på förbundets hemsida.

Luton Shelton (Kardemir Karabükspor) – 4 matcher / 2 mål / 0 assist
– Luton som spelade i Helsinborg i två år skrev på för Karabükspor under sommaren och han har inlett säsongen med att göra 2 mål på 4 matcher. Hade kunnat bli någon till men missade ett friläge i matchen mot Trabzonspor. Har kommit in bra i laget där han förväntas axla rollen efter Emmanuel Emenike som öste in mål för laget förra säsongen.
Hans profil på förbundets hemsida.