Förlust mot Tyskland

Turkiet förlorade mot Tyskland med 1-3 på hemmaplan vilket innebär att Belgien går upp på en andra plats i gruppen medan Turkiet faller ner till en tredje. Men Turkiet har fortfarande en mycket god chans att nå playoff då Belgien ska spela sin sista match mot Tyskland på bortaplan medan Turkiet tar emot Azerbadjan på hemmaplan på tisdag.

Om Turkiet vinner och Belgien tar max en poäng på bortaplan mot Tyskland så går Turkiet vidare till playoff.

Kvällens förlust var den första på hemmaplan under Guus Hiddink-eran och den kommer inte heller gå till historien som en av de mest minnesrika, åtminstone inte positivt.

Efter en helt okej första halvlek där Turkiet skapade fler chanser än Tyskland men saknade skärpan i avsluten så kom spelet av sig totalt i den andra halvleken. Spelarna försökte men det gick tyvärr inte. Det var klasskillnad på lagen. Medan tyskarna spelar som ett lag så uppträder flera spelare i det turkiska landslaget rent amatörmässigt.

Och det funkar inte mot ett av världens bästa landslag.

Det jag undrar mest efter matchen är VARFÖR Selcuk Inan blev utbytt i paus? Han var en av lagets bästa spelare under den första halvleken och var också en av de som låg bakom det offensiva spelet. Om han INTE var skadad så hoppas jag att kritiken mot Guus Hiddink och Oguz Cetin inte blir nådig.

Nu gäller det att ta tre poäng mot Azerbadjan för jag räknar med att Tyskland vinner mot Belgien på hemmaplan och avslutar gruppspelet med tio raka segrar!