Hiddink har en poäng men…

… hans svar på varför Selcuk Inan och Arda Turan blir utbytta väcker bara nya frågor.

Är det hans egna beslut eller någon annans?

Guus Hiddink sa efter matchen att resultatet inte är så konstigt med tanke på att landslaget inte är i bra matchform där flera spelare har problem konditionsmässigt.

Han har en poäng i det han säger, många av våra spelarna är inte i matchform och då är det svårt att spela mot ett bra lag som Tyskland men svaren på frågorna om varför Selcuk och Arda blir utbytta väcker en del frågor.

Anledningen till att Selcuk blev utbytt var att turkisk fotboll måste släppa fram fler talanger. I början av intervjun tar han upp att matchbilden hade kunnat se annorlunda om Turkiet hade satt sina chanser man skapade i första halvleken.

Han har rätt i det han säger men varför tar han då ut den spelaren som ligger bakom dessa chanser?

Eftersom Selcuk inte var skadad så fanns det ingen anledning till att ta ut honom heller.

Hiddink snackar om att släppa fram unga talanger men varför offra en av de som ska vara med och bära det här landslaget de kommande åren?

Gökhan Töres inhopp var positivt men det gick ut över fel spelare. Han skulle istället enligt mig ha tagit ut Sabri och låtit Selcuk vara kvar på planen. För då hade Hamit kunnat gå in i mitten och Töre tagit sin vanliga plats som yttermittfältare.

Selcuk Inan är 26 år gammal och det är först nu han håller på att skapa sig ett namn i turkisk fotboll. Han utvecklades enormt i Trabzon, men det är nu han ska få sitt stora genombrott, både i Galatasaray och turkiska landslaget. Varför då hålla tillbaka honom?

Och svaret på varför Arda blev utbytt var att vissa spelare är i behov av vila till tisdagens match men även där tog han ut fel spelare. Arda var kanske inte den bästa spelaren på plan men Hamit Altintop var mycket mer sliten än Arda vid tidpunkten. Hade varit bättre att ta ut Hamit istället som gick på knäna i slutet av matchen.

Arda såg mycket irriterad efter matchen och jag förstår honom.

I förra matchen mot Österrike kom det inga byten alls och igår kom det helt fel byten.

Är det så här Guus Hiddink styr det turkiska landslaget eller är det någon annan?

Hör själv Guus Hiddink prata efter matchen på NTV Spor.
(Guus Hiddink pratar engelska.)