Ömer Toprak eller Servet Cetin?

Det stora glädjeämnet den här veckan har utan tvekan varit Ömer Topraks val av landslag.

Efter att ha spelat för det tyska U21-landslaget så valde Ömer att spela för det turkiska A-landslaget. ”Hjärtat bestämde.” sa han om valet.

Det var först oklart om han skulle kunna vara med i matcherna mot Tyskland och Azerbadjan pga pappersarbete men FIFA meddelade att det inte var några problem med hans deltagande.

Trots det fick han inte någon speltid. Varför? Vem var det som tog det ansvaret?

Egemen Korkmaz var given som mittback. Och med Serdar Kesimal skadad så förväntade sig, eller ville många att Ömer skulle få debutera men tyvärr blev det inte så utan Servet som nyligen hade kommit tillbaka från skada ansågs vara ett bättre val. Det var uppenbart att Servet var matchotränad men snart skulle han ändå få ställas mot några av världens bästa anfallare? Vem var det som ansåg att det var det bästa beslutet?

Som en läsare skrev, man kämpade för att få Ömer spelklart och sen när han blev det fick han inte ens plats i matchtruppen.

Vårt landslag kan gå en ljus framtid till mötes, bara man använder rätt spelare.

Finns många talangfulla mittbackar i Turkiet: Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Ömer Toprak, Serdar Aziz samt Ersan Gülüm för att nämna de som är högst upp på listan.

Tänk er hur roligt det hade varit för Ömer att debutera mot spelarna han möter varje vecka i Tyskland? Och hade han gjort bra ifrån sig så hade han skapat stora rubriker i Tyskland.