Praktexempel!

Volkan Demirel tvingades lämna landslagstruppen pga skada och som hans ersättare kallades Mert Günok in. Detta är ett praktexempel på hur saker och ting inte borde fungera i turkiska landslaget. Om jag inte minns helt fel så spelade Mert sin senaste tävlingsmatch den 27:e januari tidigare i år, i en betydelselös cupmatch mot Genclerbirligi.

Nu har han ju spelat träningsmatcher efter det men att jämföra en träningsmatch mot en tävlingsmatch är som natt och dag.

Det är ingen tvekan om att Mert är en mycket lovande målvakt, men han är också tredjemålvakt i Fenerbahce idag. På vilka grunder förutom att han spelar för Fenerbahce blir han uttagen till det turkiska landslaget?

Nu är det tänkt att han ska agera tredjemålvakt i landslaget efter Sinan Bolat och Hakan Arikan vilket betyder att han med största sannolikhet inte kommer att få spela några minuter mot Azerbadjan, men finns det verkligen ingen annan målvakt som är i matchform i landet, som kan uppfylla den rollen?