Turkiet blir troligen seedade

Portugal, Estland, Irland, Bosnien, Montenegro, Kroatien, Tjeckien och Turkiet är länderna som ska göra upp i playoff. Inför lottningen på torsdag så kommer länderna att delas upp i två olika lottningsgrupper, seedade och oseedade. Vart hamnar Turkiet?

Om jag har förstått allting rätt så kommer seedningen att avgöras genom UEFA’s rankinglista som kommer att baseras utifrån de tre senaste mästerskapen och ländernas kvalresultat dit, inklusive den som precis har färdigspelats. Om min beräkning stämmer så kommer de seedade länderna att vara Portugal, Kroatien, Tjeckien och Turkiet medan Bosnien, Irland, Montenegro samt Estland kommer att vara oseedade.

Detta är inget officiellt utan endast min egna beräkning. Om detta skulle stämma så är det självklart att min drömmotståndare är Estland. Irland kan också vara en önskelottning medan Bosnien och Montenegro är två motståndare jag helst slipper. Om min beräkning skulle visa sig vara fel och Turkiet blir oseedade så kan vi räkna med tuff lottning oavsett motståndare.