U21-kval: Turkiet 2 – 1 Ungern

Turkiet besegrade Ungern efter en stabil insats.

Seger var egentligen aldrig hotad då Turkiet tog tag i taktpinnen från start och släppte den aldrig. Turkiet dominerade stor delar av matchen med sitt snabba och rappa passningsspel så gav man egentligen Ungern aldrig någon chans.

Det dröjde inte speciellt länge innan Turkiet tog ledningen med 1-0 efter en hörna som Zsolt Szokol nickade i eget mål.

Andra halvlek började som den första slutade med Turkiet som enkelt och säkert rullar bollen. Men efter ett missförstånd rullar Ungern upp ett under bemannat Turkiet försvar och Gosztonyi gör 1-1.

Detta blev en väckarklocka för laget och tränaren Raşit Çetiner som genast gjorde ett offensivt byta genom att byta in Galatasaray spelaren Emre Colak. Bytet gjorde så att laget insåg att man nu skulle satsa framåt och verkligen gå för ett ledningsmål, trots 1-1 så kändes det dock som ledningsmålet skulle komma och frågan var egentligen när.

I den 64:e minuten så snappade Emre Colak upp en boll som han slog in mot Barış men bollen nickades ut till Alper Potuk som slog till på volley och 2-1 var ett faktum.

På slutet blev det lite nervigt men Ungern skapade egentligen inga jättelägen.

För ytterligare info med startuppställningar och tabellen kan du klicka HÄR!

  • Nu blir det två avgörande matcher mot Italien. Först på bortaplan om 2 dagar och på hemmaplan nästa månad.

    Det här laget innehåller väldigt många talangfulla spelare och även om jag hade velat se ett par spelare härifrån i A-landslaget så tycker jag inte att man ska röra dessa spelare utan låta de koncentrera sig på U21-EM där man förhoppningsvis kan vara med och spela om guldet.

    Vill inte se samma fiasko som i det senaste kvalet till U21-EM i Sverige när flera tongivande spelare från U21-landslaget blev uppkallade till A-landslaget när det var dags för matcherna mot Vitryssland.