UEFA/CAS/Sion

Ni har säkert hört talas om att Sion som använde en otillåten spelare i kvalmatcherna mot Celtic har överklagat UEFA’s beslut om att kasta ut klubben från Europa League till CAS (Idrottens skiljedomstol).

Det senaste från ärendet är att CAS kommer att ta ett definitivt beslut den 24:e november, och nu förbereder UEFA sig för det ”värsta”, dvs om CAS går emot UEFA’s beslut så kan det bli så att Sion återförs in i turneringen.

Läs om ärendet här.

Det jag inte förstår är hur det är möjligt att en klubb som har använt sig av en otillåten spelare kan få chansen att återförenas in i turneringen? Klubben har brutit mot reglerna men har fortfarande en teorietiskt chans att ta sig in i turneringen. Om CAS går emot UEFA’s beslut i det här ärendet så kan det få konsekvenser för fotbollen i framtiden, att klubbarna framöver skulle kunna använda sig av otillåtna spelare i matcherna för att ändå fortsätta som om ingenting har hänt. Det skulle få mig att ifrågasätta varför ens vissa regler överhuvudtaget finns.