Det här är turkisk fotboll i en nöt skal…

Finns inte så mycket att säga om kvällens match egentligen. Kroatien var det bättre laget från avspark till matchslut och förtjänade att vinna. Till skillnad mot vårt landslag så är det kroatiska landslaget mycket bättre organiserade och det var också största anledningen till att de vann.

Och svaret till varför det turkiska landslaget inte är bättre än så här hittar man inte i kvällens match utan detta är resultatet av en väldigt lång misskött tid. Innan varje match så försöker man alltid vara så optimistisk som möjligt (som den fotbollssupporter man är, för vem vill se sitt land förlora) men under- och efter varje match så smyger sig verkligheten sakta fram och det är bara att konstatera att turkisk fotboll inte alls mår bra just nu.

Det som jag dock mest blir besviken efter kvällens match är inte resultatet, utan att en landslagsspelare återigen får uppleva något pinsamt som att bli utbuad på sin egen hemmaplan. Emre Belözoglu fick uppleva det under matchen mot Estland och ikväll var det dags för Volkan Demirel att uppleva det.

Jag skriver inte detta för att jag hejar på Fenerbahce då jag inte vill blanda in klubbfärgerna när landslaget spelar men hur ska man inte göra det efter något sånt här?

Klubbfärgerna är den enda anledningen till att spelarna blir utbuade på det här viset.

Jag vet om att varken Volkan eller Emre är några änglar på fotbollsplanen men oavsett det, och oavsett hur dåligt spelarna uppträder under matcherna så ska det inte finnas någon som helst anledning till att en HEMMASPELARE ska bli utbuad av sin HEMMAPUBLIK! Det här är TURKIET vi pratar om och ingenting annat, så håll klubbfärgerna borta!

Men detta är som sagt turkisk fotboll i en nöt skal. Så fort det händer något så dyker dessa klubbfärger upp, och beroende vilken sida man står på så är åsikter annorlunda!