SENASTE NYTT: Playoffen fortsätter även nästa säsong!

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) införde inför den här säsongen ett playoff-system i turkiska ligan efter ordinarie säsongen. Ett playoff-system som kommer att utse vilka klubbar som kommer att få spela i Champions League och Europa League till nästa säsong.

Det har tidigare varit snack om att playoff-systemet kommer att värderas efter säsongen, om det ska bli fortsättningen på det eller inte, men nu säger Lütfi Arıboğan, som arbetar för det turkiska fotbollsförbundet om att det både är för tidigt och fel att värdera playoff-systemet redan efter en säsong, speciellt efter vad som har hänt inom turkisk fotboll de senaste månaderna.

Istället kommer det troligen bli så att playoff-systemet fortsätter även nästa säsong och att då åtta klubbar kommer att ta sig vidare till playoff för att göra upp om platserna till både Champions League och Europa League.

Som det ser ut idag så går åtta klubbar fortfarande till playoff, men till skillnad mot vad som kan hända till nästa säsong är att endast fyra av dessa klubbar gör upp om platserna till Champions League. Nästa säsong kan det däremot bli så att åtta klubbar gör upp om platserna till Champions League efter ordinarie säsong.

LÄS OCKSÅ: